Yapay zeka ile cilt lezyonu teşhisi modülü nasıl yapılır?

0rçun

Decapat
Öncelikle iyi sosyaller. Ben ve arkadaşlarım dahil olmak üzere yapmamız gereken bir bitirme projemiz var. Başlıkta belirttiğim gibi cilt lezyonu teşhisi yapacak bir modül üretmek istiyoruz fakat nereden nasıl başlanır tam bir bilgimiz yok. Şu anlık araştırma dönemindeyiz. Web tabanlı bir proje olması taraftarıyız. Datasetimizi ISIC archive'den almaya karar verdik. Makine öğrenimi içinde Google collab kullanmayı düşünüyoruz ama önceden deneyimi olan ya da herhangi bir bilgisi olan hocalarımdan destek almayı çok isterim.

Bu konuları ben de henüz araştırma aşamasında olduğum için çok bir şey söyleyemiyorum fakat eğer bir sohbet botu istiyorsanız, LLM istiyorsanız ChatGPT'nin 200 dolarlık versiyonu ile açık kaynak Llama'nın fine-tuning yapıldığını biliyorum. Yani bu yapay zekaları verinizle eğitebilirsiniz.

Örneğin cilt üzerindeki bir Benin, sivilcenin ya da yaranın resmini sorgulayıp bunun kanser ya da kanser değil olarak belirtmesini istiyoruz. Dediğiniz modele bakacağım teşekkürler.

yolo'nun bu konuda işe yarayacağını düşünüyorum Opencv kütüphanesini de araştırmanı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…