Yapay Zeka Kursu Önerisi

Merhaba, yapay zeka öğrenmek istiyorum. İlk önce nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bazı kurslarda dil öğrenmeye az ama makine öğrenmesine vs. çok girmişler. Bana şu an Python'a ağırlık vermek daha iyi gibi geliyor, algoritma bilgim var, siber güvenlikle de uğraşıyorum bu yüzden Python öğrenmem de gerekli.
İstediğim bu özellikleri nereden bulurum veya nasıl bir yol izlemem gerekli öneri yapabilir misiniz?
Böyle bir kurs buldum ama bazı videolar 1500'de yüklenecek falan diyor, tam anlamadım. 1500 öğrenci gelince mi? @bitwise @permatik

Son düzenleme:
Aşağıdaki kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. Öğrenciyseniz bunu belirterek ücretsiz elde edebilirsiniz.

Aşağıdaki kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim. Öğrenciyseniz bunu belirterek ücretsiz elde edebilirsiniz.

Sağ olun teşekkürler lakin benim İngilizcem bu kadar iyi değil, Türkçe önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

Sağ olun teşekkürler lakin benim İngilizcem bu kadar iyi değil, Türkçe önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

Aşağıdaki cevapta çok güzel açıklanmış:
Şu kurs derin öğrenmeyi ve yapay zekanın temellerini çok güzel anlatıyor fakat maalesef ki yapay zeka, derin öğrenme, veri madenciliği gibi konuları türkçe'den öğrenmek neredeyse imkansız.
Aşağıya çok güzel bir link daha bırakıyorum. Bunu da inceleyebilirsiniz.

Stanford CS 229 — Makine Öğrenmesi, CS 230 — Derin Öğrenme ve CS 221 — Yapay Zeka El Kitapları Artık Türkçe

Ücretsiz miydi acaba bu? Sizce python yeterince anlatılmış mıdır, biliyorum sizi de yordum taktım biraz ama python çok önemli gibime geliyor.

Estağfirullah, ne yorması. Evet, BTK kursları ücretsiz. Python bilmiyorsanız yine aynı platformdaki Sadık Turan hocamıza ait kursu öneririm, oldukça kapsamlı bir kurstur.

Merhaba, yapay zeka öğrenmek istiyorum. İlk önce nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bazı kurslarda dil öğrenmeye az ama makine öğrenmesine vs. çok girmişler. Bana şu an Python'a ağırlık vermek daha iyi gibi geliyor, algoritma bilgim var, siber güvenlikle de uğraşıyorum bu yüzden Python öğrenmem de gerekli.
İstediğim bu özellikleri nereden bulurum veya nasıl bir yol izlemem gerekli öneri yapabilir misiniz?
Böyle bir kurs buldum ama bazı videolar 1500'de yüklenecek falan diyor, tam anlamadım. 1500 öğrenci gelince mi? @bitwise @permatik
1650208765526.png

Yapay zeka icin Calculus, Lineer Cebir, Probability/Istatistik konseptlerine avcunun ici gibi hakim olmalisin.

Genel olarak CS ile ilgili herhangi bir alan icin Ingilizce'ye hakim olmalisin.

Tum bunlari koda dokecegin icin dogal olarak Python/R bilmelisin.

Datayi orneklerde yapildigi gibi CSV dosyalarindan okumayacaksin endustride. Terabyte'larca data bu alanda spesyalize olmus veritabanlarinda duracak. SQL basta olmak uzere gerekli Query dillerini bileceksin.

Tum bu veriler tek makinede islenmeyecek. BigData processing ve distributed computation ogrenmek gerekecek. Temel ETL bilgisi olmadan bu da olmaz.

Bu bahsettigim her seyi "OK" seviyede biliyorsan yapay zeka ile ilgili is bulabilirsin.

Bu kursta bahsettiklerimin kimisi var, kimisi yok. Ornegin matematik kismina sadece ~2 saat ayirmis. ( Dogal olarak ) 4.5 dakikada confidence interval ogretilemez : )

Fikir edinmek icin yeterli olur ama hazir olmak icin asla.

Yas kucukse ders calisip muhendislik oku, uzerine data science yuksek lisansi yapar piril piril ogrenirsin her seyi.

Ayrica Turkce kurslarla da vakit kaybetmemeni oneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı