Yapay zeka mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında ne fark var?

One Face

Kilopat
Merhaba.
Bazı üniversitelerde yapay zeka mühendisliği açıldı ya.
Direkt bu bölümü okumakla bilgisayar müh. seçip oradan yapay zekaya yönelmek arasında ne fark var?
Açıldığı üniversiteler de göz ardı edilebilecek üniversiteler değiller.
Bahçeşehir, Hacettepe, TOBB. Ostim de var ama onu bilmiyorum.

Bilgisayar mühendisliğine zaten hepimiz aşinayız bu yüzden İTÜ yapay zeka ve veri mühendisliği ders planına bakınca ağırlıklı olarak veri bilimi dersleri ve bunun yanında derin öğrenme makine öğrenmesi dediğimiz dersler de var bunlar da yapay zeka kısmına özgü denebilir.

Şimdi TOBB'un müfredatına baktım. Aşağı yukarı aynı ama gereksiz dersler vardı.
Bilg. müh. ile tamamen aynı yapsalarmış daha iyi olurmuş bazı dönemleri. İlla farkı olsun diye koymuşlar o gereksiz dersleri sanki.
Gerçi bilg. müh.de de gereksiz desler vardı.
Mesela ekonomi ne alaka?
@bitwise siz ne düşünüyorsunuz hocam?

Bu sene Hacettepe'de Yapay Zeka 4. sınıfa geçtim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar Mühendisliği hakkında böyle bir video çekmiştik. Bu videodan sonra hala aklına takılanlar olursa videonun yorumlarından sorabilirsin. Seve seve cevaplarım.

Ayrıca Yapay Zeka Mühendisliği için şu videoyu izleyebilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İyi güzel de aşağı yukarı aynı zaten.
Pek bir fark yok.
Fazladan bilgisayar kontenjanı gibi bir şey.
Kanalını beğendim bu arada.

şu video da iyiymiş.
Videoda 3:20'de part time çalışmaktan bahsediyorsun.
Bunu CV'mize ekleyebiliyor muyuz?
Şurada şurada şu kadar zaman part time çalıştım diye?

Bir de kaçıncı sınıftan itibaren çalışabilecek düzeye gelebiliyoruz?

TOBB Yapay Zeka Mühendisliğinde Fizik-1 ve Fizik-2 dersleri müfredatta yokmuş. Bu durum mühendislik eğitiminde dezavantaj oluşturabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…