Yapay zeka nasıl Türkçe şekilde eğitilebilir?

Mirza1

Hectopat
Merhaba, DeepSeek-r1:1.5b modeli gerçekten çok hızlı fakat daima İngilizce yaznıtlar veriyor modeli tamamen Türkçeye çevirmek istiyorum ve bunu Google colab veya hugging face spaces kullanarak ücretsiz şekilde yapmak istiyorum fakat çok fazla teknik bilgim yok.
Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yani fine tuning yapmak istiyorsun,kısa cevap yapamazsın. Uzun cevap ekran kartın ve VRAM'ın yetmez(Rtx 4090 veya H100 lazım)ama belki birileri Türkçe icin fine tune etmiştir araştır.

Yani fine tuning yapmak istiyorsun, kısa cevap yapamazsın. Uzun cevap ekran kartın ve VRAM'ın yetmez(RTX 4090 veya H100 lazım)ama belki birileri Türkçe icin fine tune etmiştir araştır.

Hocam internette Google colab gibi bedava fine tuning edebileceğimiz hizmetler var biraz araştırmanızı öneririm.

Sadece daha önce yapmadığım bir işlem bu yüzden bir yol haritasına ihtiyacım var.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Hocam halihazırda ChatGPT, Copilot ve Gemini gibi güçlü alternatifler var iken DeepSeek ile uğraşmak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Eğer DeepSeek'in eğitim verilerinde Türkçe materyaller yoksa ya da çok az ise Türkçe karşılık veremeyebilir.

Ben bunu yapmak istiyorum DeepSeek 1.5b yi Türkçe haline getirmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…