Yapay zeka nasıl yapılabilir?

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Chat GPT ile yaptığım diyaloglar sonucu bana hazır eğitilmiş yapay zekalar önerdi, Python kodları verdi vs. hiçbiri çalışmadı, kurulumlar yaptırdı onların da bazıları başarısız oldu bilgisayarımdaki bütün AI için yaptığım Python, VS Code vb. büyün her şeyi sildim. Elimde bir 3090 24 GB + 64 GB bellek + R9 7900 iyi kötü bir sistem var depolama olarak eğer yapay zeka çalışırsa arttıracağım gereken miktarda. Donanım olarak sorun yok. Fakat nasıl yapacağım zerre fikrim yok.

Yapay zekayı yapıp, kendisine kitaplar, makaleler vererek kendi kendisini eğitmesini sağlayacağım(bu süreç içinde bilgisayarım günler boyunca yükte olacağını biliyorum).

Nasıl kendi yapay zekamı yapabilirim? Chat GPT-4 gibi çok bilgili, mantıklı konuşan bir yapay zeka istiyorum. GPT-4 kadar olmasa da en azından bir GPT-3 seviyesinde bir yapay zeka yapmak istiyorum hiç bilgim yok. C#, C++ çok az Python bilgim var, matematik eğer lazım ise fonksiyonlar, olasılıklara hakimim.

Çözüm
Öncelikle Python'da derin öğrenme kütüphanelerini (TensorFlow, PyTorch gibi gibi...) öğrenmelisiniz. Veri kümesi oluşturup transfer öğrenme ile GPT-2 veya benzeri modelleri eğitmeye başlarsınız. Ondan önce istatistik ve olasılık alt yapınızın da olması lazım.
Öncelikle Python'da derin öğrenme kütüphanelerini (TensorFlow, PyTorch gibi gibi...) öğrenmelisiniz. Veri kümesi oluşturup transfer öğrenme ile GPT-2 veya benzeri modelleri eğitmeye başlarsınız. Ondan önce istatistik ve olasılık alt yapınızın da olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Arkadaş kendi yapay zeka modelini eğitmek istiyor. Bu DeepSeek'i bilgisayara kuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…