Yapay zeka, sanatçıları da bitirecek gibi

pmanx

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, ölmesine çok üzüldüğünüz bir sanatçı varsa artık hayata getirip istediğiniz şarkıyı söyletme şansınız var... Yeni müzik arayışında olanlar için haberiniz olsun diye paylaşmak istedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orijinali> the weeknd - die for you.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Orijinali> drake - tsu.

> Future - solo.

> Xxx - moonlight.

Son düzenleyen: Moderatör:
Guldurdu, yapay zeka insan yaraticiligina ulasamayacak.
Insan yaraticiligi neyden olusur, beyin icindeki bu baglari neyler yapar? O gune kadar yasadigi, okudugu, dinledigi seyler yapar.
Bir iki vokal montaji yapay zekanin Marty Friedman olabilecegini gostermez.

Guldurdu, yapay zeka insan yaraticiligina ulasamayacak.
Insan yaraticiligi neden olusur, beyin icindeki bu baglari neler yapar, o gune kadar yasadigi, okudugu, dinledigi seyler yapar.
Bir iki vokal montaji yapay zekanin marty friedman olabilecegini gostermez.

Başlıkta zaten mizah var ama madem bu kadar eminsin, gün geçtikçe eğitilen bu yapay zekaların sen-ben gibi kendine bir şeyler katabildiğini de not etmeni isterim. Öğrendikçe gelişiyor bu varlıklar da. Ben zaten artık istediğin sanatçının sesini kullanarak istediğin şarkıyı söyletebileceğinden bahsettim 4 koca örnek atarak, ölmüş bir sanatçıyı hala varmışçasına dinleyebilirsin artık. Ben büyük bir beatles fanıysam sonsuza dek onun coverlarını dinleyip gidebilirim mesela, bu da diğer sanatçıları benim için gereksiz yapar. Şakasına da olsa belirttiğim fikir bu. Bu arada 30 40 yıla fiziksel biçimde yanımızda olurlarsa "marty friedman" olabileceklerini de görürsün. 😂

Başlıkta zaten mizah var ama madem bu kadar eminsin, gün geçtikçe eğitilen bu yapay zekaların sen-ben gibi kendine bir şeyler katabildiğini de not etmeni isterim. Öğrendikçe gelişiyor bu varlıklar da. Ben zaten artık istediğin sanatçının sesini kullanarak istediğin şarkıyı söyletebileceğinden bahsettim 4 koca örnek atarak, ölmüş bir sanatçıyı hala varmışçasına dinleyebilirsin artık. Ben büyük bir beatles fanıysam sonsuza dek onun coverlarını dinleyip gidebilirim mesela, bu da diğer sanatçıları benim için gereksiz yapar. Şakasına da olsa belirttiğim fikir bu. Bu arada 30 40 yıla fiziksel biçimde yanımızda olurlarsa "marty friedman" olabileceklerini de görürsün. 😂
Mesajda mizah oldugina dair tek bir emare yok.
Yapay zekanin ne oldugunu haliyle biliyorum. O kadar da gormemis degilim
Sen o sureye 15 sene de.Yapay zeka haliyle kendi gelisim surecini de hizlandiracak.
Olmus bir sanatcinin sarkilarini devam ettirmen icin butun grubu da dahil etmen gerekiyor + oldukten sonra o yapay zekaya insan duygulari yasatip onu ilerletip degistirebilecek misin.
Not:😂

Evet arkadaşlar, ölmesine çok üzüldüğünüz bir sanatçı varsa artık hayata getirip istediğiniz şarkıyı söyletme şansınız var... Yeni müzik arayışında olanlar için haberiniz olsun diye paylaşmak istedim.

Orijinali> the weeknd - die for you.

Orijinali> drake - tsu.

> Future - solo.

> Xxx - moonlight.

Verdiğiniz örnekler hayatımda dinlemediğim, ölsem de dinlemeyeceğim şeyler. Gerçeğini bilediğim için AI tarfından oluşturulan işin kalitesi, kusursuzluğu hakkında yorum yapamayacağım.

Yapay zeka ile yapılan müzikler; zakası / eğitimi olmayan insanlara hitap eder ancak.
Günümüzde hip-hop, trap, rap diye dinlenen kopya ve hazır looplardan ibaret şeyleri düşündüğümde geleceği çok parlak.

Ben büyük bir beatles fanıysam sonsuza dek onun coverlarını dinleyip gidebilirim mesela,

Kanye West seviyesinde kal bence. Bahsettiğin o lokma çok büyük hocam ;)

Son düzenleme:
Insan yaraticiligi neyden olusur, beyin icindeki bu baglari neyler yapar? O gune kadar yasadigi, okudugu, dinledigi seyler yapar.

Burada ne anlatmaya çalıştınız?
Yapay zeka da tam olarak aynı şekilde çalışıyor.

Yapay zeka şu anda insan aklının kavrayamayacağı bir hızda katlanarak gelişmeye devam ediyor.
Daha dün iki kelimeyi bir araya getiremeyen yapay zeka, şu anda ortalama bir insandan çok daha zeki durumda.

Kaliteli sanatçı dediklerimiz de normal insanlardan sıyrılabilmiş bir kaç istisna.
Bunlar ise yapay zeka ile yakalaması zor olan kısım.
Tabi yapay bir klon hiçbir zaman gerçeğinin yerini tutmaz, orası ayrı.

İnsanlık olarak insan zihninin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok, ne olduğunu tanımlamaya çalışınca da iş din ve inançlara kaymaya başlıyor.
Bundan dolayı yapay zeka insanlar gibi hissedebilir mi veya bilince sahip olabilir mi sorusunun şu anda cevabı yok, çünkü insan zihninin ne olduğunu bilmiyoruz.

Ek olarak yapay zekanın nasıl bu kadar iyi çalıştığı hakkında da hiçbir fikrimiz yok, insan beynini taklit ediyoruz sadece.

Sadece bunu demeye çalışmıştım derin bir anlamı yoktu. Evet çok iyi ve evet gelişiyor ama bir insan değil, bizden hızlı ve zeki olabilir ama insan değil.
İnsanlık olarak insan zihninin ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok, ne olduğunu tanımlamaya çalışınca da iş din ve inançlara kaymaya başlıyor.
Bundan dolayı yapay zeka insanlar gibi hissedebilir mi veya bilince sahip olabilir mi sorusunun şu anda cevabı yok, çünkü insan zihninin ne olduğunu bilmiyoruz.
Evet ve haliyle tamamen çözemediğimiz bir düzeni bir düzeneğe oturtunca da çıkan şey insan olmuyor. Bilimle beraber zamanla gelişecek tabii onu reddetmiyorum.
Yapay zeka şu anda insan aklının kavrayamayacağı bir hızda katlanarak gelişmeye devam ediyor.
Daha dün iki kelimeyi bir araya getiremeyen yapay zeka, şu anda ortalama bir insandan çok daha zeki durumda.
Babam işyerindeki insanlardan çok chatgpt ile konuşuyor, ben de selamı sabahı eksik etmem.
İnsan beynini taklit ediyoruz sadece.
Evet ve taklit ediyoruz.

Burada ne anlatmaya çalıştınız?
Yapay zeka da tam olarak aynı şekilde çalışıyor.

Kaliteli sanatçı dediklerimiz de normal insanlardan sıyrılabilmiş bir kaç istisna.
Bunlar ise yapay zeka ile yakalaması zor olan kısım.

Ek olarak yapay zekanın nasıl bu kadar iyi çalıştığı hakkında da hiçbir fikrimiz yok, insan beynini taklit ediyoruz sadece.

Sanat ve müzik için gerekli olan şey duygu dur. Geri kalan kısım matematiksel denklemler zaten.
Eğer AI duyguya sahip olabilirse o zaman yandık zaten insan olmuş demektir :)

Sanat ve müzik için gerekli olan şey duygu dur. Geri kalan kısım matematiksel denklemler zaten.
Eğer AI duyguya sahip olabilirse o zaman yandık zaten insan olmuş demektir :)
Her geçen gün Asimov ya da Wall-e dünyasına yaklaştığımızı bilmek ne kadar korkutucu ve garip, özellikle de hangisinin gerçek olacağını bilemediğimiz için :D

Her geçen gün Asimov ya da Wall-e dünyasına yaklaştığımızı bilmek ne kadar korkutucu ve garip, özellikle de hangisinin gerçek olacağını bilemediğimiz için :D

Armoni bir matematiksel denklem ve dereceler kümesi dir. J.Petruccci ve Dream Theater gibi özellikle progresif ve jazz alanında sadece denklemler ile saatlerce müzik yapabilirsiniz. Bazı müzisyenlerin ruhtan yoksun olduğu konuşulur.

Ai de o denklemleri bir araya getirebilir. Ama ruh katamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı