Yapay zeka ve endüstriyel tasarım konusunda meslek endişesi

863473

Femtopat
Merhaba,
Bu sene sınav hazırlığı telaşesindeyim lise son sınıf öğrencisiyim. Meslek olarak endüstriyel tasarım düşünüyorum. Bilgisayar destekli modellemeye ve animasyona ilgim var. Küçükken de kesip biçmeyi el işini çok severdim yani bölümden sıkılacağımı düşünmüyorum. Giriş seviyesi Blender kullanabiliyorum yani mesleği severek yapacağımdan da eminim. Mümkünse animasyon sektörüne yönelmek istiyorum ama sorun şu ki yapay zeka dolayısıyla endişe ediyorum. Şu anda sadece animatörlerin, 3D artistlerin işini kolaylaştıran bir araç olabilir ama 5-10 yıl sonra yapay zeka ve tasarım sektörünün nereye evrileceğini bilemiyoruz. Mezun olduktan sonra yapay zeka benim işsiz kalmama sebep olabilir mi? Yol yakınken vaz mı geçmeliyim? Önerileriniz nedir? Bunu bilmemiz mümkün değil diyorsanız benim yerimde olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yapay zeka şu anda emekleme aşamasında tabii ki 5 10 yıl sonra ne olacağını kestiremem ancak tahminimce yapay zekaya uyum sağlayan tasarımcılar ancak üstün şeyler ortaya çıkarabilir. Pixar Warner Bros. DreamWorks gibi koca şirketlerin işini yapay zekaya bırakacağını da pek zannetmiyorum geleceği çok açık bir meslek halen. Onun haricinde oyunlardaki modellemeleri insanlar yapıyor hala silahtan karaktere kadar.

Bütün insanları işinden etmese de bazı çalışanlara olan ihtiyacı ortadan kaldıracağı kesin gibi. O yüzden tereddüt ediyorum.

Bütün insanları işinden etmese de bazı çalışanlara olan ihtiyacı ortadan kaldıracağı kesin gibi. O yüzden tereddüt ediyorum.
Evet insan gücünü azaltacağı kesin hele türkiye’deyseniz yüksek oranda değeri azalır mesleğin Oyun tasarımcısı olabilirsiniz belki yurtdışında hızlıca tüketebileceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…