Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi tercih edilir mi?

emtyylc22

Femtopat
Daha fazla  
Bu bölüm henüz az üniverstilerde mevcut. Ancak bu bölümün Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği'nden farkını çözemedim. Yani tek farkı mühendislik olmaması mı onu anlayamadım. Önü açık bir meslek mi? Tercih edilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercih edilebilir. Genel olarak yazılım temelli tüm mühendisliklerin bir de mühendislik olmayan halini açtılar. Örnek olarak:

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği - Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
Bilişim Sistemleri Mühendisliği - Yönetim Bilişim Sistemleri
Yazılım Mühendisliği - Yazılım Geliştirme
Bilgisayar Mühendisliği - Bilgisayar Bilimleri

Bu bölümlerin hepsi 4 yıllık, tek fark isimlerinde mühendislik geçmiyor. Geri kalan tüm ders içeriği falan %95 oranında hepsinin aynı, sektörde çalıştıkları pozisyonlar da aynı.

Tercih edilebilir. Genel olarak yazılım temelli tüm mühendisliklerin bir de mühendislik olmayan halini açtılar. Örnek olarak:

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği - yapay zeka ve makine öğrenmesi.
Bilişim sistemleri mühendisliği - Yönetim Bilişim Sistemleri.
Yazılım mühendisliği - yazılım geliştirme.
Bilgisayar mühendisliği - bilgisayar bilimleri.

Bu bölümlerin hepsi 4 yıllık, tek fark isimlerinde mühendislik geçmiyor. Geri kalan tüm ders içeriği falan %95 oranında hepsinin aynı, sektörde çalıştıkları pozisyonlar da aynı.

Yani bazı yerlerde mühendislik kadar detaylı olmuyor mesela mühendislik halinde göreceklerinin yarısını daha yüzeysel görüyorsun demişler. Eğer dediğiniz gibi mühendislik halinden sadece %5-10 kadar az haliyse gerçekten güzel oldu. Teşekkür ederim bu bilgilendirmeniz için :)

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği - yapay zeka ve makine öğrenmesi.
Bilişim sistemleri mühendisliği - Yönetim Bilişim Sistemleri.
Yazılım mühendisliği - yazılım geliştirme.
Bilgisayar mühendisliği - bilgisayar bilimleri.

Hocam tekrarda merhaba. Bu bölüm hakkında aklıma takılan bir soru daha oldu. Mühendislik haliyle içeriği çok benzer dedik ama bu bölümü okuduktan sonra mühendis sayılmamam iş bulma konusunda bir sorun çıkarır mı?

Son düzenleme:
Yani bazı yerlerde mühendislik kadar detaylı olmuyor mesela mühendislik halinde göreceklerinin yarısını daha yüzeysel görüyorsun demişler. Eğer dediğiniz gibi mühendislik halinden sadece %5-10 kadar az haliyse gerçekten güzel oldu. Teşekkür ederim bu bilgilendirmeniz için :)

Hocam tekrarda merhaba. Bu bölüm hakkında aklıma takılan bir soru daha oldu. Mühendislik haliyle içeriği çok benzer dedik ama bu bölümü okuduktan sonra mühendis sayılmamam iş bulma konusunda bir sorun çıkarır mı?

Merhaba. İyi sosyaller. Bu bölüm hakkında yardımcı olmak isterim. Mühendisliklerde bilgine bakarlar. Bu bölümlerde diplomana bakarlar. Türkiye'de iş bulamazsın. Ha öyle ailene ben 4 yıllık okuyorum dersin sadece. Çevremden biliyorum. Onun yerine mühendisliğe yönel. Çünkü mühendislik her yerde mühendislik. Ben şahsen tercihlerime yazmayacağım. Mühendislik denerim gelirse mühendis olurum. Bu dandik bölüm gelirse ve açıkta kalacağımı bildiğim için tekrardan YKS'ye girmem gerekir oda OBP kırılmasına eşit. Yani 2 tarafıda sıkıntı. Zaten sayısalda 250k yukarı bölümlerde TR de iş bulman zor çok zor.

Merhaba. İyi sosyaller. Bu bölüm hakkında yardımcı olmak isterim. Mühendisliklerde bilgine bakarlar. Bu bölümlerde diplomana bakarlar. Türkiye'de iş bulamazsın. Ha öyle ailene ben 4 yıllık okuyorum dersin sadece. Çevremden biliyorum. Onun yerine mühendisliğe yönel. Çünkü mühendislik her yerde mühendislik. Ben şahsen tercihlerime yazmayacağım. Mühendislik denerim gelirse mühendis olurum. Bu dandik bölüm gelirse ve açıkta kalacağımı bildiğim için tekrardan YKS'ye girmem gerekir oda OBP kırılmasına eşit. Yani 2 tarafıda sıkıntı. Zaten sayısalda 250k yukarı bölümlerde TR de iş bulman zor çok zor.

Bulunduğum şehirde mühendislik hali yok maalesef. Bazı durumlardan dolayı da şehir dışı tercih etmek istemiyorum. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği dışında elektrik elektronik de bakıyorum ama hala önü açık mı kestiremiyorum. Yazarsam teknik üniversiteninkini yazarım ama kararsızlık yaşıyorum.

Yavaş yavaş mühendislikler kapatılmaya başlanmış bunu Yapay Zeka alanlarında görebilirsiniz. Kapatılan mühendislikler yerine Yapay Zeka ile alakalı bölümler açılıyor. gelecek 5 yılda büyük bir Yapay Zeka dönüşümü olacak...

Bulunduğum şehirde mühendislik hali yok maalesef. Bazı durumlardan dolayı da şehir dışı tercih etmek istemiyorum. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği dışında elektrik elektronik de bakıyorum ama hala önü açık mı kestiremiyorum. Yazarsam teknik üniversiteninkini yazarım ama kararsızlık yaşıyorum.

Önü açık. Nedeni ise kullanamayanlardan kaynaklı her zaman devirdaim işiniz olur. Köyler artık şehirleşiyor. Altyapı lazım. Elektrikte artık enerji santralleri kuruluyor. Aydınlatma sistemleri değişiyor ve büyüyor. Eleman lazım.

Bölümü yazmaktan vazgeçtim. Birçok yer ile birçok kişi ile hatta bazı üniversitelerin dekanlarıyla görüştük. Bölümün ismi yapay zeka mühendisliği değil de yapay zeka ve makine öğrenmesi olduğundan ileride iş bulma konusunda sorun yaşayabileceğimi söylediler. Bölümün ismi yüzünden çoğu yere başvuramama ihtimalim varmış. Bu konuyu okuyan kişiler de bilsin. Herkes yeni açılan bölümleri yazın diyor ama bu ihtimalleri de göz önünde bulundurun araştırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı