Yapay zekanın geleceği

Hollywoo

Hectopat
Merhaba. Son 5-6 yıldır yapay zeka gündemdeydi ve 2022-2023 yılında artık projeler kendini belli etmeye başladı. Bu gelişmeler korkutucu ve bir o kadar da iyi. Şu anki yapay zekalar daha çok sanal olarak olsa da ileride bunları fiziksel olarak inşa ettiklerinde bizi neler bekliyor onları konuşalım istedim. Öncelikle bazı mesleklerdeki insanların işsiz kalacağı gibi konuları geçelim orası zaten kesin. İnsanlık için bir tür tehlike olabilir mi? Veya yapay zeka gerçekten bir insan kadar veya bir insandan daha zeki olabilir mi? Fikirlerinizi merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklısın. Bak, beni ele geçirdi şu an.

1678020020082.png

ChatGPT ve Bard gibi yapay zeka sohbet botları daha yeni hayatımıza girdi. Bir şey söylemek için erken ama bu tarz yeni yaklaşımların ciddi potansiyele sahip oldukları da bilimsel bir gerçek.

Yapay zeka sohbet botları geçmişte de varlardı ama hepsi oldukça ilkeldi. OpenAI GPT ve Google PaLM gibi sistemlere daha çok “büyük veri setleri ile eğitilen dil modelleri” deniyor.

ABD'de bazı makale yazarları işlerini kaybetmeye başladılar bile. Bazı teknoloji firmaları da yapay zekanın yapabileceği işler için işe alımları durdurmaya başladılar. Bunlara rağmen şimdilik geniş çaplı etki yaratacak bir olay yaşanmadı. Öte yandan yapay zeka ile bağlantılı yeni işler de ortaya çıkmaya başladı. Örneğin “prompt engineering” gibi.

Yapay zeka çok şey vaat ediyor. Yapay zeka araçlarının insanların işlerini elinden almayacağını iddia eden kişilerin bu konu hakkında en ufak bir fikirlerinin bile olmadıklarını düşünüyorum. İnsanların işlerini yapabileceğini gösteren araştırmalar, bilimsel makaleler ve görüşler var bu konu hakkında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı