Yapay Zekaya Ne kadar Yaklaştık

Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
1.830
Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebe
Herkese iyi forumlar. Bu sıralar bir çok filme ve diziye konu olan yapay zekaya değinmek istiyorum.

Özellikle de şu Teknoloji forumlarının yaygara yaparak sosyal medyada paylaştıkları Stephen Hawking yazılarıyla ilgili dikkatimi çeken bir konu oldu.
Dün gece 2 tane yapay zeka ile ilgili film izleyince uzun uzun düşündüm, böyle bir şey bizim için iyi mi kötü mü olur diye.

Yaygınlaşan teknoloji, akıllı telefonlar, milyarlarca kişinin kullandığı arama araçları ve koskoca bilgi çöplüğü haline gelen İnternet. Peki yapay zekanın bunlarla ne ilgisi var? Düşünsenize böyle bir şey gerçekleştiriliyor ve çevirim içi bir ortama aktarıldığında sınırsız bir bilgi kaynağına ulaşabiliyor. Ve anında onun esiri haline geliyoruz cebimizdeki aletler sayesinde.
Belkide böyle bir şey yapıldı da biz farkında değiliz.
Kaba taslak bir yazı oldu bu konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.
 
Bugün Automata diye bir film izledim bir ihtimalle oradaki gibi bir durum olur.
İnsan beyni şeklinde çalışan bir yapay zeka üretilse durmaksızın kendini geliştirecektir insan aklının alamayacağı seviyeye gelecektir. Biz onları yönetiyor sanırken onlar kendi kendini geliştirecek belki de yönetecekler, aslında bugün de pek bi farkı yok biz mi interneti vs kullanıyoruz, internet mi?
 
Düşünsenize bir yapay zeka programı yazıyorsunuz, 30-40 yıl geliştikten sonra yapılan bir virüs yapay zekayı bozuyor ve dünyadaki bütün sistemleri kapatıyor, Bütün nükleer roketleri çalıştırıyor ve dünya yok oluyor. Fazla merak etmemek lazım (y)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı