Yapı 7601 'Bu Windows Kopyası Orijinal Değil' Sorunu

70320

Megapat
Arkadaşlar, selamlar yaklaşık 1 yıl öncesinde format atmıştım bilgisayarıma windows 7 orjinal olarak kurulu. Bu sabah bilgisayarı açtım ve böyle bir ekranla karşılaştım.

Kod istediği kısma 5x5=25 hanelik kod istedi. Fakat ürün kimliği kısmında şöyle bir kod yazıyor (bende): xxxxx-OEM-xxxxxxx-xxxxx
(x=rakam)
Yani kodu oraya giremiyorum. İnternette birçok çözüm araştırdım, 'Windowsu ara, CMD'ye şu komutları gir gibi. Fakat sizlere de bir sormak istedim Format çözüm olur mu ve ya format atıp Windows 10'a geçebilir miyim, geçersem düzelir mi? Yardımlarınızı bekliyorum. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bende de aynısı var açılınca Windows güncelleyin falan seçenekler çıkıyor. Ama hiç uğraşmak istemiyorum yakında laptop almayı düşünüyorum. Bence çözüm Windows 10.

Bende de aynısı var açılınca Windows güncelleyin falan seçenekler çıkıyor. Ama hiç uğraşmak istemiyorum yakında laptop almayı düşünüyorum. Bence çözüm Windows 10.
Windows 10'a geçmek istiyorum fakat elimdeki key bir sıkıntı çıkarır mı şu anda olduğu gibi ondan biraz şüpheliyim.

Windows 10 kurmanız en iyisi. Ayrıca orjinal Windows 7 lisansınız Windows 10'da da kullanılabilir.
Hocam korkum şu 25 hanelik kod istiyor bende o kod yok, sistem özellikleri kısmında xxxxx-OEM-xxxxxxx-xxxxx (x=rakam) şeklinde bir kod var. Windowsum orjinal iken birden böyle bir hata ile karşılaşmak üzdü beni. Windows 10 geçip kinguinden key alırım ama orjinal iken bir daha para vermek saçma bir durum. Format atıp, düzelmesini umuyorum şu anlık sadece. Öneriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Korsana düşmüş. Windows 7 formatı atıp Windows 10 yükseltin.

Açıkçası neden bu duruma düştüğü hakkında bir fikrim yok. Ama lisansınızın orjinal olduğunu söylüyorsunuz. Eğer orjinalse ProduKey programıyla ürün anahtarınızı alın ve alacağınız anahtarla Windows 10 kurun. Hatta anahtarınız Windows 7 lisansı olduğundan (Aldığınızda Windows 7 geldiyse) bilgisayarınızın bir kenarında yazması gerekiyor (Örnek görseller: certificate of authenticity windows 7 - Google'da Ara).

Hocam ProduKey programını nereden indirebilirim? Gezginler, Tamindir tarzı sitelere pek bulaşmak istemiyorum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…