Yapı Kredi anormal hesap hareketleri

Mechanixx

Centipat
Daha fazla  
Son zamanlarda anormal şekilde 3 4 olay yaşadım:

1. Instagram hesabım biri girdi ve DM'den insanlara küfür ettiğini gördüm.
2. Mailimin alındığını düşünüyorum mailimi kapattım verilerini alıp.
3. Dün gece yatarken Papara kartımım şifresi ile alakalı bir bildirim vardı telfonumda Papara hesabımı sildim.
4. Dün akşam Yapı Kredi kartımdan Hepsiburada 3.700TL epos ve tekrar 600TL epos alişveriş oldu ve bir 10 15 dk sonra para geri geldi.
5. Hepsiburada hesabında siparişlerini incelediğimde biri aynı oyuncu kulaklığından 2 3 tane sipariş ettmiş ve sonra geri iptal etmiş. Ve başka ismini vermek bile istemeyeceğim şeyler almış. Ve siparişi iptal etmiş herhangi gibi bir adres bilgisi yoktu. Bu Hepsiburada hesabı çalındığını düşündüğüm mail ile bağlantısı vardı. Hepsiburada hesabımı kapatım, Trendyol ve Amazon'un da...

Nasıl bir güvenlik önlemli almalıyım?

Herhangi bir para kaybım olmadı çok şükür.

Mailimi de kapatım.

Mail gibi önemli yerlere , 2 faktör doğrulama kullanınız. Her hangi bir giriş denemesinde hemen size haber gelecektir. Biri açıkça sizin mailinize ulaşacak ve tüm şifrelerinizi alacak duruma gelebilir.

Son zamanlarda tekrar yoğun olarak yapılmaya başlanan oltalama saldırılarına denk gelip indirdiğiniz bir şey oldu mu? Telefonunuza bir saldırı olmuş gibi duruyor çünkü telefonda kullandığınız her şey çalınmış. Kısaca, gelen mesajlarda herhangi bir linke tıkladıysanız veya bir şey indirdiyseniz, sorun bunun yüzünden olabilir. Bazı virüsler format atınca gitmiyor, sistem dizinine girdiği için. Siz yine de format atmayı deneyin. Eğer bilginiz var ise stock rom da flashlayabilirsiniz.

Son zamanlarda anormal şekilde 3 4 olay yaşadım:

1. Instagram hesabım biri girdi ve DM'den insanlara küfür ettiğini gördüm.
2. Mailimin alındığını düşünüyorum mailimi kapattım verilerini alıp.
3. Dün gece yatarken Papara kartımım şifresi ile alakalı bir bildirim vardı telfonumda Papara hesabımı sildim.
4. Dün akşam Yapı Kredi kartımdan Hepsiburada 3.700TL epos ve tekrar 600TL epos alişveriş oldu ve bir 10 15 dk sonra para geri geldi.
5. Hepsiburada hesabında siparişlerini incelediğimde biri aynı oyuncu kulaklığından 2 3 tane sipariş ettmiş ve sonra geri iptal etmiş. Ve başka ismini vermek bile istemeyeceğim şeyler almış. Ve siparişi iptal etmiş herhangi gibi bir adres bilgisi yoktu. Bu Hepsiburada hesabı çalındığını düşündüğüm mail ile bağlantısı vardı. Hepsiburada hesabımı kapatım, Trendyol ve Amazon'un da...

Nasıl bir güvenlik önlemli almalıyım?

Herhangi bir para kaybım olmadı çok şükür.

Mailimi de kapatım.
Banka hesabınızın şifresini değiştirin, gerekirse bankanız ile iletişime geçerek bu alışverişin detayları ile ilgili bilgi alın. Genelde uygulamasında detaylar gorünür, kontrol ettiniz mi?

Mail gibi önemli yerlere , 2 faktör doğrulama kullanınız. Her hangi bir giriş denemesinde hemen size haber gelecektir. Biri açıkça sizin mailinize ulaşacak ve tüm şifrelerinizi alacak duruma gelebilir.
Casus yazılım girdiği taktirde iki adımlı doğrulamalar da işlevsiz kalıyor, çünkü gelen sms/bildirimleri de okuyabiliyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı