Yapı Kredi dolar hesabından vergi alınıyor mu?

NormalVatandas

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Uygulamadan dolar hesabı açmak istiyoruz. Dolar hesabından vergi alındığını, para kesildiğini söylemişlerdi. Nakit alın diyorlardı. Vergi veya yıllık ücret gibi bir durum var mı? Yoksa tamamen kendime mi ait?

Yaptığın işlem başına alınır ücret.

Alım/satım yaptığın esnada vergiler dahil kesinti yapıyor. Hesabında dolar tuttuğun için ekstra bir vergi kesintisi yok.

Nasıl ani, aylık hesaba ortalama 2500TL'lik dolar almak istiyoruz. Doların yanına ne ücreti alınıyor? Alınıyor mu?
Kral dolar aldığın zaman işlem ücreti adında kesinti oluyor sizden. Bir IBAN'a para gönderirken kesilen ücret gibi düşünün.

Evet bunları merak etmiştim. Makas Farkı, kambiyo falan bilgim yok. Nakit almak istesem yine bunları ödüyor muyum?
Döviz bürosundan alırsan yine makas farkı var, alım ve satım kurları farklı. Kriptodan anlıyorsan en iyisi USDT olarak soğuk cüzdanda tutmak.

Evet bunları merak etmiştim. Makas Farkı, kambiyo falan bilgim yok. Nakit almak istesem yine bunları ödüyor muyum?
Normalde ödüyor olman gerek ama muhtemelen kuyumcunun cebine gidiyor. Yatırım içinse dolar almak çok mantıksız.

Döviz bürosundan alırsan yine makas farkı var, alım ve satım kurları farklı. Kriptodan anlıyorsan en iyisi USDT olarak soğuk cüzdanda tutmak.
Öğrenciyim hocam, yaza kadar her ay ortalama 2000TL atacağım. Kripto bilgim falan yok ne önerirsiniz?
Normalde ödüyor olman gerek ama muhtemelen kuyumcunun cebine gidiyor. Yatırım içinse dolar almak çok mantıksız.
Birikim amaçlı biraz daha. Tam yatırım değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…