Çözüldü Yapı Kredi, Hepsiburada kart limitini yükseltmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bartholomew Kuma

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yapı Kredi Hepsiburada kart başvurusu yaptım. Beni tahsis edilen limit 5 bin TL. Şubeye gidip limit başvurusunda bulundum banka görevlisi bana bankaların toplam kart limiti fazla olduğu için limit başvurusu onaylanmıyor cevabı aldım. Gelen mesajlarda ise diğer kartlarımı kapatmam halinde limiti yükseltebilecekleri yönündeydi. Bende denileni yaptım ama şimdi de Findeks kredi notun 1689'dan 1377'lere geriledi ve tekrar limiti başvuru yaptığımda ise gelen mesajlar resimde görüldüğü şekilde. Taksitli alışveriş yapabilmem için limitimi yükseltmem lazım. Yaptığım hatanın farkındayım puanlarım gitti ama şimdi nasıl bir yol izlemem lazım? Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_6338.png
    243 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_6337.png
    120,8 KB · Görüntüleme: 112
Çözüm
@Bartholomew Kuma Merhaba konuyu okudum ve size elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Öncelikle aktif bir kartı kapattığınız ve üstüne bir limit başvurusundan kabul almadığınız zaman puanınız düşer bu doğaldır çünkü kart kapanınca banka sizin risk altında olduğunuzu düşünüp Findeks tarafına bildiri çekebiliyor ayrıca yeni bir kredi başvurusu yapar veya yeni bir ürün kullanırsanız gene notunuz düşer çünkü yeni ürün belirsizlik yaratıyor.

Ayrıca kart borcunuz limitin %75 veya üzerine gelirse bu risk olduğu düşünülür ve gene Findeks puanınız düşer.

Bu konuda aşağıdakileri uygularsanız muhtemelen kart limitiniz ve notunuz tekrardan yükselir:
1. Sürekli olarak başvuru yapmayın çünkü kabul edilmedikçe puanınız düşmeye devam edecek.
2. Eğer almak istediğiniz ürün acil bir ürün değilse bir süre beklemenizi ve kalan maddeleri zamana yayarak uygulamanızı tavsiye ederim.
3. Kredi kartını tekrardan açın ve her ay basit harcamalar yapın her ay 300 Türk lirası kadar harcama yapın ve ekstreyi tam gününde ödeyin.
4. Teminatlı kredi kullanmak istiyorsanız bir altın veya döviz hesabı açın ve bunu teminat olarak verin.
5. Kullanma şansınız varsa düşük miktarda alışveriş kredisi alın ve taksitini düzenli ödeyin.

Yukarıdaki öneriler üç veya altı ay gibi bir sürede Findeks notunuzu geri yükseltir.
9980 liralık ödemeyi sıfırlayıp tekrar deneyebilirsiniz. Bir ihtimal olabilir.
9980tlnin içerisinde taksitli ödemelerde var. Fakat hesap kesim zamanında taksitleri ödersem yarı yarıya düşecek. Ayrıca toplam limitim 34.000tl olarak gözüküyor ama 10.450tllik bir kartı iptal ettim Findeks uygulasında halen daha gözüküyor. Bankayı aradım 1 hafta içerisinde kaybolacağını belirtti.

Puan nasıl o kadar düşebildi ya? Başka bankalardaki kredi kartlarını kapatmak nasıl böyle bir etkiye sebep olabilir?

Puan nasıl o kadar düşebildi ya? Başka bankalardaki kredi kartlarını kapatmak nasıl böyle bir etkiye sebep olabilir?
Maalesef böyle oldu 1689du puanım. Toplam limitim ise 100.000tl üzerindeydi. Şuan 34.000tl ama uzun yıllar kart kullandığım için limitim 80.000tl üzerine çıkabilmesi lazımken banka riskli gördüğü için yükseltmiyor. En başta gelen mesajda ise diğer haklardaki kartı iptal etmemi söylerken şimdi ise risk yüzünden limit yükseltmiyor mantık hatasından başka birşey değil.

Dosya Ekleri

• IMG_6339.png
    232,9 KB · Görüntüleme: 51
kredi kartı kapatmayla puan düşmez ben çok kapattım hep arttı sizin borcunuz limitiniz aşmıştır kart bazlı aşım olmuştur

Son düzenleme:
kredi kartı kapatmayla puan düşmez ben çok kapattım hep arttı sizin borcunuz limitiniz aşmıştır kart bazlı aşım olmuştur
Bu konuda yanlışın var. Kredi kartının kapatılması durumda eğer kapatılan kartta kazanılan puan varsa o puanlarıda kapatmış olursun. Yani puanın düşer.

Kart kapatmasaydınız keşke eski bankaları arayıp kartları tekrar açtırmaya çalışın. Açarsalar ve eski tarihli yansırsa puan eski haline gelir. Sonrasında limit düşürüp artış yapabilirsiniz.

Sadece 1 bankadan kredi kartı iptal ettim. Denizbank mobilden tekrar kart başvurusu yapıp deneyeyim. Müşteri limitim 10.450tl olarak halen daha gözükmekte belki bir ihtimal olur.

Sakın kart kapattırmayın. Bize de İş Bankası Ziraat'i kapattırın dedi kapattırmadık.
Sonuç: 15 binlik limiti İş Bankası 4 senede 60000 TL yaptı ve hala daha limiti yükseltelim deyip arıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…