Yapıkredi Kartım Kopyalandı

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar, Yapıkredi kredi kartımdan bu sabah bir yazılım şirketinden 80TL işlem yapılmıştır diye mesaj geldi. Hemen Yapıkredi'yi aradım ve kartımı iptal ettirdim. Yeni kart çıkaracaklarını söylediler, bankaya gidip dilekçe yazdım ve paranın karta aktarılabileneceğini veya paranın iade edilceğini söylediler. Bakırköy adliyesinde savcı bile en çok Yapıkredi'de oluyor dedi. Fakat bir arkadaşımında başına geldi ve 5 ayda paranın iade olduğunu söyledi. Sizinde başınıza geldi mi veya işlem nasıl ilerliyor biliyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kopyalanma değil de belki kart bilgileriniz ele geçirilmiş olabilir. Bunun sebebi alışveriş yaptığınız sitenin güvenlik açığının olması, bilgisayarınızda virüs olması hatta bankanın verilerinin sızdırılmış olması bile olabilir. Tavsiyem internetten alışveriş yapmadığınız sürece kartınızı internetten alışverişe kapatın. Kartınız çalınsa PIN kodu bilinmeden para çekilemez. Ama 3D Secure olmayan websitelerden alışveriş yapılabilir. Ben hep böyle yapıyorum. Alışveriş yapmadan hemen önce açıp işim bitince kapatıyorum.

İnternetten seyrek alışveriş yapıyorum ve Bilgisayarımda Kaspersky Total Security var ve taramada 0 çıktı. 3D Secure ile işlem yapıyorum, atm başlarını kontrol ediyorum yeşil cihaza karşı. Nasıl olduğunu hala anlamış değilim.

Dediğim gibi alışveriş yaptığınız sitenin açığı olabilir. Ben cebimde 100TL üzeri para taşımamaya özen gösteririm, kartımı internetten alışverişe kapalı tutarım. Siz de bu yöntemleri uygularsanız benzer bir durumu tekrar yaşamazsınız.

ATM'lerdeki hırsızlık düzeneklerinin kurbanı olmuşsun bence. Ödemenin nasıl yapıldığı hakkında bir bilgin var mı? Babam 25 yıldan fazla süredir Yapı Kredi kullanır, ben de 2 yıldır kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım. Garanti, Ziraat ya da İş Bankası gibi çok sayıda müşterisi olmaması yüzünden kullanıyorum. Yapılan işlemin banka ile bir alakası olmadığını düşünüyorum. En çok Yapı Kredi'de oluyorsa bence o kişiye öyle denk gelmiştir.

Temassız kurbanı olabilir misin? Temassızın limiti de 80 ya da 90 diye biliyorum.

İşlem yapmadığınız müddetçe internet alışverişine kapalı tutun kartınızı. Kopyalanma vs durumlarında muhtemelen iade ediliyor. Bizzat başıma geldi 550 Avro alışveriş yapılmış kartımdan. Chargeback başvurusu yaptık 1 ay içinde borç iptal edildi.

Hocam Chargeback talebi sonuçlanıncaya kadar borç ekstreye yansıyor mu?

Hocam Chargeback talebi sonuçlanıncaya kadar borç ekstreye yansıyor mu?
Evet, ama asgariyi de ödeyebilirsiniz. Sanıyorum ki 2 ay içinde çözülmüş olur. Tavsiyem 80 TL küçük bir meblağ, siz bunu ödeyin mutlaka iade olur. Benim banka da Yapıkredi idi tesadüf müdür yoksa gerçekten Yapıkredi'de mi bir sorun var bilemiyorum.

Hırsızlık düzeneğine karşı kontrol ettiğimi belirttim, temmasız kurbanı olmuş olamam gibi geliyor çünkü bir yazılım şirketinden harcama yapılmış ve sadece hepsiburada,n11,gittigidiyor üzerinden alışveriş yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…