Yapılan işlerin adımlarını gösteren site yapmak

umix353

Kilopat
Merhaba.

İş yerinde bilgisayarda program yüklenmesi, programı kullanma vb. işler için bir site yapmayı ve bu siteyi sadece bizim birimin kullanmasını istiyorum.

Site yaptığımız işlerin adımlarını, nasıl yapılacağını gösteren bir site olacak. Çünkü sürekli yeni işler oluyor ve aynı şeyi yapabiliyoruz ve bu nasıldı dediğimiz anda o siteye gidip oradan hemen bakacağız.

Benim aklıma ilk forum sitesi geldi başladım da ama daha güzel bir alternatif olabilir mi? Düzen önemli, forumlardaki gibi renkli yazılar, resimler vb. önemli. Ne tavsiye edersiniz?

Eğer yapılacak işler çok kompleks değilse Notion gibi ekipçe kullanılabilen gelişmiş not alma uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Ben tam anlamadım. Yalnızca belli bir grup kişinin gerektiğinde belirlenmiş bilgileri alacağı bir site mi düşünüyorsun?

Ben tam anlamadım. Yalnızca belli bir grup kişinin gerektiğinde belirlenmiş bilgileri alacağı bir site mi düşünüyorsun?
Hocam giriş olayı önemli değil. Orayı ekleyip kafa karıştırdım boşuna. En basitinden örnek vereyim Windows 10 bilgisayara nasıl yüklenir adım adım anlatacağım. Yeni gelen kişi oradan bakıp yapabilecek veya biz yapmamız gerektiğinde ya bu nasıldı diye oraya bakacağız.

Eğer yorum-tartışma olmayacaksa forum tasarımı seni engeller gibi geliyor o zaman. Haber sitelerinde ki gibi sadece bilgi yayma amacıyla tasarlanmış bir görünüm daha çok işine yarabilir gibi geldi bana. Ama tahmini kaç madde, kaç konudan bahsettiğimiz önemli tabii.

Yok hocam haber sitesi olmayacak tartışma falan da olmayacak

Örnek
Windows
---windows yükleme
---windows hatası
---windows server kurulumu
---güncelleme

Linux
---linux kernel güncelleme
---iptables

Bu şekilde konular ve alt kategoriler alt kategorilerde konuyu anlatacağız.

Yapılır yapılmasına da bence Trello kullansanız daha mantıklı gibi.

Windows Yüklemek İçin Adımlar
1-Xxxx
2-Xxxxx
Linux Yüklemek İçin Adımlar
1-Xxxx
2-Xxxxx

Girip kontrol de edilebilir hem. Site ayrı olarak hem masraf hem de biraz uğraştırır. Kendiniz mi yapacaksınız yoksa birisine mi yaptıracaksınız?

Kendim yapacağım. Ben hem biraz merak ettiğim için hem de kategorileme çok kolay olduğu için forum sistemini tercih ettim başladım da. Tamamen kendim yapmak istiyorum. Ücretli bir yardım alırsam da eğitim de isterim yapılan işlemle ilgili çünkü yapıp ben ilgileneceğim sorun vb. olma durumunda.

Dediğiniz sistemi araştıracağım teşekkürler. Peki Wordpress üzerinde böyle hazır bir tema bir şey var mıdır?

İnceledim trello yu ama benim istediğim şey değil tam olarak. Burada teams vb. üzerinde de kullanılabilen proje, takvim mantığı var.

Bununla Markdown kullanarak dokümantasyon hazırlayabilirsin.
Örnek: Cezeri Kılavuz, help.envs.net

Markdown yazmakta yardımcı olması için board.net kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…