Aslında tam olarak yazmıyorum, sadece temaları ve görünümleri değiştiriyorum ama eğer böyle yaparsam ve ben yaptım dersem herkes dalga geçer. Bu yüzden paketleri de değiştiriyorum. Kurulum programları, uygulamalar(takvim hesap makinesi vb.) kendim yapıyorum ve bu sayede emeğim oluyor. Genelde kernela hiç ellemem. Ve gelelim asıl konuya... Nasıl yapıyoruz? Önce beğendiğin ve son derece özelleştirilebilir bir linux dağıtımı seçiyorsun. Daha sonra arka planı, ikonları vb. ayarlıyorsun. Ama bu herkesin yaptığı bir şey, bu yüzden bununla kalmayıp kendi programlarını yazıp sisteme yüklemen gerekecek. İstersen açık kaynak lisanslı yazılımları sisteme yükleyebilirsin(lisansına göre). Ve güncelleme sistemine ellemen gerekecek. Yoksa kendi güncellemelirini yükler. Örneğin ben KDE neon üzerinde çalışıyorum. Ve KDE neon'a kendi güncellemeleri geliyor ve benim yaptıklarımın yerini güncellemelerle yok ediyor. Bu yüzden kendi güncelleme sistemini yapman gerek. Ve son olarak, bunun için bir makale yazacağım sanırım, beni gaza getirdiğin için teşekkürler