Şirket açma konusunda ki endişelerini çok iyi anlıyorum. Yapay zeka nın adı üstüne yapay bir zekası olduğu için seninle empati yapamıyor. Ama konuyu bilmeyen insanlar neden yapamıyor bilemem. Şirket açmak demek en basiti olan şahıs şirketidir. O da her ay muhtasar bildirimi yapılması, defter tutulması gerekiyor. Ülkemizde bu defter tutma işini sadece mali müşavirler yapabiliyor yani halk arasında muhasebeci dediğimiz şahıslar. Bu durumda her ay 3-5 bin lira bu muhasebeciye maaş bağlaman gerekiyor sözde hizmet bedeli. Halbuki her ay 1 dakikalık bir çalışma yapıyor, ama devlet seni bu muhasebecilere mahkum kılıyor çünkü kendi başına defter tutamıyorsun illaki mali müşavir olman gerekiyor. Çok aşırı saçma, klavyede tuşları parmak ucuyla yerlerini arayan bilgisayar kullanmayı bilmeyen adamın defter tutma yetkisi var ama yazılımdan anlayan algoritma bilen matematik nedir bilen adamın bunu yapmaya yetkisi yok tabiki çok saçma, neyse bu konulara çok girmeyecem lafı uzattıkça uzatıyorum, Ayrıca bağkur ödemeside var oda aylık 7500 TL her sene değişiyor. Bu değişim artış yönünde azalış bekleme asgari ücret endeksli. Bağkur ödemesi engelini aşmanın farklı farklı yolları hepside legal yollar kesinlikle illagal biie önermiyorum onu araştırabilirsiniz. Kısaca para kazanmadığınız bir oyun için her ay bu muhabeciye para ödemek zorundasın.
Çözüm olarak hesapta parayı biriktirip yılda 1 defa toplu ödeme alarak şirketsiz bireysel arzi kazanç ile vergi beyanı yaparak vergini ödeyebilirsin. Arzi kazanç konusunu biraz araştır. Tek kötü yanı yılda bir yada iki kez ödeme alman gerekecek.
Düzeltme yapayım, Mobil oyun yaptığını daha yeni farkettim senin işin kolay bu yukarıda anlattığım bilgisayara oyun çıkaranlar için geçerli. Sen vergi dairesine gidip ticari hesap açmak için uygundur yazısı alıyorsun bu yazıyıda ziraat bankasına götürüp kendine ticari hesap açtırıyorsun Hesaba gelen her parayı banka otomatik olarak vergisini kesip devlete ödüyor. Senin iş kolay şirkete gerek yok