Yapılan Overclocku Geri Almak

Makin76

Hectopat
Herkese merhaba. Anakartım MSI X470 GAMING PRO carbon, işlemcim Ryzen 7 3700x, soğutma: Cooler Master Masterliquid 240L

BIOS'tan Gameboost özelliğini enable yaptım ve işlemci 4200 MHz oldu. CPU voltage değerlerini hiç değiştirmedim. Save edip tekrar başlattığımda çalıştı ama görüntü gelmedi. Sonrasında elektrik bağlantısını kesip bekledim ve tekrar açtığımda açıldı. BIOS'tan Gameboost'u disable yaptım, Save ediip başlattım. Açıldı herhangi bir sorun yok. Ancak BIOS'tan baktığımda halen CPU 4200 MHz görünüyor Gameboost disable olmasına rağmen. Nasıl eskisi gibi 3600 MHz'ye düşürebilirim? Düşürme imkanım yoksa CPU'ya giden voltaj değerlerini yükseltmem gerekiyor mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u fabrika ayarlarına döndürüp dener misiniz?
Dediğiniz gibi yaparsam sorun çıkabilir şöyle ki, 3. Nesil işlemciye Update edebilmek için 2. nesil işlemci takılıp Update yapılmıştı Vatan PC'de. Fabrika ayarlarına dönersem ilk haline gelirse, 2. nesil işlemci yok maalesef elimde. En kötü ihtimal yeni BIOS çıkarsa onunla Update ederim belki o zaman düzelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski sürümüne dönmez merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…