Yaptığım projeyi nasıl yayına alırım?

LinkAdam

Hectopat
Selam arkadaşlar, Back-End Java, Front-End ise React olan bir API uygulama geliştirdmi. Bunu internette xxx.com ismiyle yayına almak istiyorum ama nasıl alabileceğime dair hiçbir fikrim yok. Atıyorum domain ve hosting aldım, bu proje dosyalarını nereye nasıl yükleyeceğim hiçbir fikrim yok. Hangi siteden domain, hosting almalıyım? Bu işi detaylı anlatabilecek olan biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hosting panelinde dosya yöneticisi kısmı bulunuyor zaten oradan dosyaları yükleyebilirsiniz. Veritabanı ihtiyacınız varsa oda panelde bulunuyor aslında hepsi basit sadece bir iki kere görmeniz gerekiyor. Hosting domain konusunda önerilerde bulunabilirim isterseniz mesaj atın.

Backend Java ise VDS satın almanız gerekiyor.
Standart Web Hosting işinizi görmez.
Daha sonra VDS'e NGINX kurup gerekli yönlendirmeleri yapıp yayına alacaksınız.

Çok iyi olur. Nereden almalıyım hangi özelliklere dikkat etmeliyim?
Backend Java ise VDS satın almanız gerekiyor.
Standart Web Hosting işinizi görmez.
Daha sonra VDS'e NGINX kurup gerekli yönlendirmeleri yapıp yayına alacaksınız.
Neden hocam? Vds şart mı?

Verileri siteye çekmek için filezilla kullanılıyor diye biliyorum ama java bir uygulamayı siteye entegre etmek için sunucuya uygun ayarları yapman gerekebilir işletim sistemi kurmak gibi mesela.

Çok iyi olur. Nereden almalıyım hangi özelliklere dikkat etmeliyim?

Neden hocam? VDS şart mı?

Linux veya Windows işletim sistemi şart diyebilirim.
Ucuz olsun diyorsanız Türkiye'den alabilirsiniz ancak Türkiye korumaları çok iyi değil.
Yurt dışı için Vultr, DigitalOcean önerebilirim.

VDS ile VPS arasındaki fark VDS paylaşımlı, VPS paylaşımsız olmasıdır. Java uyumlu Hosting şirketleri hakkında bir bilgim yok.

Merhaba, tam tersidir. Her VDS farklı işletim sistemi üzerinde kendi donanımsal ve yazılımsal kaynaklarına sahip olmasına denir. VPS ise bu donanımları sunucu içerisinde paylaşır.

Selam arkadaşlar, Back-End Java, Front-End ise React olan bir API uygulama geliştirdmi. Bunu internette xxx.com ismiyle yayına almak istiyorum ama nasıl alabileceğime dair hiçbir fikrim yok. Atıyorum domain ve hosting aldım, bu proje dosyalarını nereye nasıl yükleyeceğim hiçbir fikrim yok. Hangi siteden domain, hosting almalıyım? Bu işi detaylı anlatabilecek olan biri var mı?

Herkesin VDS / VPS önermesine pek anlam veremedim daha yeni geliştirdiğin bir projeyi güçlü sunucularda barındırmana daha gerek yoktur. Test işlemlerin için hatta sınırlı sayıda günlük kullanıcı ziyaretleri için orta düzey hosting oldukça yeterlidir. Eğer projen kapsamlı ve çok fazla kullanıcı işlemi varsa (veri tabanı) üstüne bir de 300 - 400 günlük tekil kullanıcı olduğu takdirde (VDS) kullanmanı önemle tavsiye ederim. Bunlar dışında bir anda her ay ödeme yapmana gerek yok bütçeni düşünmelisin.

Not: Ayrıca VDS Sunucu satın alımlarında sunucu yanında kontrol paneli de almanız gerekecektir. Firmalar ücretsiz panel sunmakta lakin çoğu kullanıcı kolay kullanımından WHM - CPanel'i tercih etmektedir. Solo lisansı alacağını varsayarsak her ay sunucu kirası + kontrol paneli ücreti (aylık) daha test aşamasında ki bir proje için oldukça fazladır.

Sevgilerimle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı