Yaptıklarımızı internet sağlayıcımızdan saklamak mümkün mü?

Selam, ilk öncelikle şunu söyleyeyim merakımdan soruyorum. Yaptığımız şeyleri internet sağlayıcımızdan saklamak mümkün mü? TOR vb. bu tarz şeyleri sağlıyor mu?

Servis sağlayıcın bağlantı attığın yeri her türlü görüyor. Tor veya VPN kullanmaktaki asıl mesele bağlantıyı başka bir yere atıp asıl gitmek istediğin yeri servis sağlayıcına göstermemek.

Selam, ilk öncelikle şunu söyleyeyim merakımdan soruyorum. Yaptığımız şeyleri internet sağlayıcımızdan saklamak mümkün mü? Tor vb. bu tarz şeyleri sağlıyor mu?

Tam olarak mümkün değil sanırım, her saniye loglanıyor çünkü yaptığınız şeyler. Elbet bunları gizlemenin yolu vardır ama tamamen gizlenmek çok zor.

Servis sağlayıcın bağlantı attığın yeri her türlü görüyor. Tor veya VPN kullanmaktaki asıl mesele bağlantıyı başka bir yere atıp asıl gitmek istediğin yeri servis sağlayıcına göstermemek.
Yani teknik olarak anlaşılması daha zor oluyor, değil mi? Direk google.com yerine başka bir IP adresine encrypted data yolluyor oluyoruz sonuçta.

Selam, ilk öncelikle şunu söyleyeyim merakımdan soruyorum. Yaptığımız şeyleri internet sağlayıcımızdan saklamak mümkün mü? Tor vb. bu tarz şeyleri sağlıyor mu?

Kendi VPN sağlayıcınızı yapıp ona bağlanırsanız belki servis sağlayıcınız görmeyebilir, VPN'e bağlanınca bağlantıları VPN görebiliyor diye biliyorum. Ayrıca kendi VPN sağlayıcınızı yaparsanız logları istediğiniz gibi silersiniz.

Tam olarak mümkün değil sanırım, her saniye loglanıyor çünkü yaptığınız şeyler. Elbet bunları gizlemenin yolu vardır ama tamamen gizlenmek çok zor.
Düzgün bir VPN kullandığın anda internet sağlayıcın hiçbir şey görmüyor. Sadece VPN kullandığını biliyorlar.

Bağlantıya bakarak anlaması imkansız oluyor. Ortada yasal bir durum varsa öğrenebilmek için VPN sağlayıcınla iletişime geçerler, eğer VPN sağlayıcısı log tutuyorsa işte o zaman öğrenirler.
TOR da log tutuyormuş lakin gönüllüler tarafından çalıştırıldığı için bunları almaları daha zor sanırsam. Bu yüzden TOR daha çok öneriliyor demek ki. Cevap için teşekür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı