Yara ne zaman iyileşir?

QUUENYZ

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Dün bisikletle yokuş aşağı çok hızlı bir şekilde giderken dengemi kaybedip çakıl taşlı yolda birkaç metre sürüklendim ve her tarafım yara ve kesik içinde kaldı. Hemen hastaneye gidip pansuman yaptırıp film çektirdim. Filmde kırık veya çatlak olmadığı anlaşıldı. Ancak sağ dirseğimdeki yara tam kemiğin üstünde ve derin olduğundan kolumu 180 derece tam olarak açmamı engelliyor ve canımı çok yakıyor. Sizce ne zamana yaram iyileşir?

İnsana göre değişir. Buradan bir süre vermemiz zor. Ama yara derinse tahmini 1-3 ay arası geçebilir.

Ne kadarda iyileşeceğini bir hekimden öğrenmelisiniz .
Naçizane tavsiyem daha önce yaralanmalarda kullanmıştım doktorunuza sorarak kabuk tutmuş bir yaraya uygulamak kaydı ile Kudret Narı ve Kantaron yağlarını kullanabilirsiniz antioksidan özelliği bulunduran yağlardır hücre yenilemeye yardımcı olur.
Geç bir cevap lakin bundan sonrası için aklınızda bulundurabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Dün bisikletle yokuş aşağı çok hızlı bir şekilde giderken dengemi kaybedip çakıl taşlı yolda birkaç metre sürüklendim ve her tarafım yara ve kesik içinde kaldı. Hemen hastaneye gidip pansuman yaptırıp film çektirdim. Filmde kırık veya çatlak olmadığı anlaşıldı. Ancak sağ dirseğimdeki yara tam kemiğin üstünde ve derin olduğundan kolumu 180 derece tam olarak açmamı engelliyor ve canımı çok yakıyor. Sizce ne zamana yaram iyileşir?
Süt, yumurta, sebze, meyve, ve kuruyemiş işte ceviz, fındık, badem falan. Kısaca bir süre sağlıklı besleneceksin.

Bende düşmüştüm. Dizde ve dirsekte derin yaralar vardı. 2-3 günde bir gidip pansumanı yenilettim. Sürdükleri merhem orayı nemli tutuyordu ve ağrı sızı olmuyordu. Bir süre sonra gidip gelmekten sıkılınca yaraları kendi haline bıraktım. Dizdeki kabuk bağladı, ne ayağımı uzatabiliyordum nede bükebiliyordum. Sabit durunca sıkıntı yokta oturup kalkarken veya tuvalete gittiğinde sıkıntı oluyordu. Bende dayanamadım kabuğu ortalama 1 hafta sonra kopardım. Yara çok derinmiş aşırı şekilde tekrar kanadı kanaması hatta zor durdu falan. Bir doktor yakınım bunları yememi söylemişti. Doğal yollarla en iyi bu şekilde hızlanır iyileşmesi demişti. Tabi yaranın durumuna ve kişinin metabolizmasına göre değişir. Atıyorum 1 ayda iyileşecekse 18-20 günde iyileşiyor. Vücuda sürekli vitamin girdiği için. Ha insanlık halidir belki de bunları alacak maddi durumun yoktur. Veya ben bunların hiçbirini sevmiyorum da diyebilirsin. Böyle bir durumda tek çare yarayı fazla kurcalama, genelde bazı insanlar sinir olup o kabuğu söküp atası gelir, öyle bir şey yapma. Bu nemlendirici el kremleri oluyor. Onla yaranın çevresine falan yavaşça sürüp masaj yapar gibi ovala. O bölge yumuşadığı için kolunu açıp kapatırken çok canın yanmaz en azından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı