Rehber Yardımcı programların istemediğiniz halde güç planınızı değiştirmesi Windows10/11

egemenaltu

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel İ7 14700KF
Asus B660 Plus-D4
Gskill Trident Z NEO 32GB 3600Mhz
Asus TUF Rtx3060 12GB OC
Meslek
Öğrenci
Anakart
Asus
İşlemci
İ7-14700KF
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Bugün i7-14700KF işlemciye geçtiğimde işlemcimin açık bir uygulama yokken bile yüksek frekanslarda çalıştığını fark ettim. Bunun üzerine araştırma yapmaya başladım.

Öncelikle güç modunu kontrol ettiğimde yüksek performans modunda olduğunu fark ettim ve hemen dengeli moda aldım fakat dengeli moda almama rağmen sorunun devam ettiğini gözlemledim.

Bunun sebebi ASUS anakart kullandığım için yüklemiş olduğum Armoury Crate'in ben planı değiştirsem bile geri yüksek performans moduna alması olduğunu anladım.

Sadece ASUS değil MSI Gigabyte gibi markalara ait uygulamaların da aynı soruna yol açtığını gözlemledim.
Bunun üzerine yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla size anlatmaya çalışacağım...

1-) Öncelikle CMD'yi açıyoruz, ardından powercfg /list komutu yapıştırıyoruz.
2-) Karşımıza çıkan Power scheme guıd'lerden hangisini istediğimize karar veriyoruz ve yanında yazan kodu kopyalıyoruz.(bknz. 381B4222-F694-41F0-9685-FF5BB260DF2e ->dengeli kodu)

1715289024756.png

3-) Yerel grup ilkesi düzenleyicisini açıyoruz.
4-) Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\Sistem\Güç yönetimi.

1715289380321.png

5-) Özel etkin güç planını belirleye çift tıklıyoruz.
6-) Açılan pencerede sol üstte bulunan seçeneği etkin hale getiriyoruz (a), ardından 2. adımda seçtiğimiz kodu özel tüketim güç planı (guid) yazan yere yapıştırıp(b) tamam diyoruz(C).

1715289702976.png

Umarım faydalı bir rehber olmuştur.
Çözüme ulaşamayan arkadaşlar için bu rehberi öğrendiğim kaynağı da bir alt satıra bırakacağım oradaki diğer yöntemleri de deneyebilirler.

İyi Sosyaller...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı