Yarı otomatik ofsayt sistemi kodlama

FelixTheDev

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Dostlar, kısaca anlatayım. Freelancer olarak aldığım bir iş için yarı otomatik ofsayt sistemi kodlayabilir miyiz?

Hmm, kodlayacak birini bulmak için sen de mi freelancer ilanı versen?
Komik.

Son düzenleme:
Oyuncunun defansın önünde olduğunu tespit edip ofsayt çizgisi çeken yazılım (kamera ile)

Para olmadığı için freelancer oldum. Bir de satın alayımda, eksiye düşeyim.

Kameranın pozisyonu çok önemli kuşbakışı sahaya baktığını düşünelim, yeterince geniş bir açıya sahip olması gerek. Diyelim kamera tamam iki takımın oyuncularını birbirlerinden ayırt edebilmesi ve topu yüksek bir framerate ile takip etmesi gerekiyor (netlik ve kusursuzluk için). Top bir oyuncunun ayağından çıktığında rakip takımın kaleye en yakın oyuncusunun konumunu ve pası alan oyuncunun pas atılmadan önceki konumunu karşılaştırmalı. En mantıklı yöntem gerçek zamanlı işlem yapılmaması. Ofsayt şüphesi olduğu zaman o pozisyon videodan manuel olarak kırpılıp yazılım yardımıyla işlenerek çizgileri çekilmiş halde izlenebilir olmalı. Ben sizin yerinizde olsam görüntü işleme gibi konularda çok fazla kütüphane ve örnek bulunabileceği için bu kodu Python ile yazardım. İnsan için kolay bilgisayar için zor bir işlem, hele kamera açısı sabit değilse veya birden fazla kamera kullanılıyorsa iyi derecede matematik bilmeniz gerekecek.

Kolay bir süreç değil. @keremgencer arkadaşımız gerekeni aktarmış.

Githubdan bakayım örnek proje var mı diye. Evet örnek yapılan projeler var.

İşin arkasında yatan matematik ve işleyişi görmen için şöyle bir tez koyayım;

Bunları bulamayıp buraya soruyorsan işin çok zor demektir. Umarım projenin deadline tarihi uzundur.

2 gün sonra olması da cabası. Nefret ediyorum bu Amerikan freelancer sitelerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…