Yarın okul var

Daha fazla  
Hepinize iyi akşamlar, bildiğiniz üzere yarın okul açılıyor bende hazırlık sınıfına geçeceğim, okulum nitelikli bir okul. Lisenin ilk günü için önerisi veya anısı olan varsa anlatırsa çok sevinirim.

9'da derslerine aşırı yüklenmene gerek yok, 10. sınıfa geçtiğinde sağlam bir temel oturt yeter. İlk gün herkesle tanışmaya vs. çalışma bana kalırsa, ama kıytı köşede sessiz sessiz de durma, 2-3 kişilik arkadaş ortamı yeter de artar. Ayrıca ilk gün edindiğin arkadaşlıklar genelde 2-3 haftaya dağılıyor o da aklında bulunsun.

Eğer önceki sınıfından tanıdık arkadaşın varsa onunla takıl sınıftakilerle pek uğraşma zaman geçtikten sonra sınıftakilerle anlaşmaya başlayacaksın zaten.

İlk günü okulu tanı öğretmenlerle falan tanış katları gez sınıfında gözüne kestirdiğin arkadaşlarla takıl.

ilk haftadan arkadaş grubu oluşturma yeter. İlk gün zaten müdürün 1 saatlik boş konuşmasıyla herkes içeri girecek ve sınıfındakiler de senin gibi yeni gelmiş öğrenciler olacak ilk gün bir sessizlik olacak fakat 2. günden bile birbirleriyle samimi olmaya çalışan kişiler olacak ve 1-2 hafta sonra direk 3-4 lü grup yapıp dolaşan tiplerden illaki olacaktır onlarla arkadaş olmamaya çalış yeter zaten onların arkadaşlıkları (max) 1 dönem sürüyor boşuna kendini üzmeye gerek yok.

katılıyorum az olsun öz olsun.

Arkadaş ortamına ayak uydurmak için kırmızı çizgilerini esnetme. Daha yeni arkadaşımla konuştum kendisi dedi bu sene derslere asılmam lazım bizimkiler beni çok bozdu diye. Ayrıca havalı görüneceğim diye saçma hareketlerde yapma. 5 yıl boyunca seni tanıyan bir insan sadece senle dalga geçer ciddiye almaz. Mümkün olduğunca herkese her derdini tasanı anlatma(özellikle kendimden örnek verirsem kızlara anlatma). Lisede arkadaşlıklarda aralar hemen bozulabiliyor. Direkt seni arkadan vururlar. Yaşadım. Özellikle kanıt olabilecek şeylere hiç girme. Özel mevzularını yazışarak değil yüz yüze konuş. Yaşadım bunu çok dalga konusu oldu cidden itibar falan kalmıyor . Unutulur deme 5 senede 2 sene dalga geçseler hiç keyifli vakit geçirmezsin sonra bir bakmışsın lise bitmiş, hiç keyifli anın yok. Neden? Bir özel konuşman ortaya çıktı diye. O yüzden arkadaşınla mesajlaşman bile senin özeline girdiği için her şeye dikkat et. Bol şans dostum !

Arkadaşlık işlerini akışına bırak. Ben nasıl bir arkadaş grubunun içine dahil olduğumu hatırlamıyorum mesela. Kimseye çok bağlanma yeter. Bir gün kardeşim, can dostum derler, başka bir gün yüzünüze bile bakmazlar, ortam böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…