Yaş hesaplaması

MBirhanM

Kilopat
Daha fazla  
Yeşil pasaport alacağım bana 26 yaşındasın diyorlar kafayı yemek üzereyim. Anne karnındaki dönemler sayılmıyor resmiyette bildiğim kadarıyla.

Allah aşkına ben kaç yaşındayım lütfen cevap verin. 8 Ocak 1993 doğumluyum. Şimdi ben 25, 75**** yaşında mıyım yoksa 26'ya çoktan girmiş miyim?

Internette hesap yapıyorum. 9400 gün geçmiş bugün itibariyle ve 365'e böldüğümde 25,75, 364'e böldüğümde 25,82***** çıkıyor yaşım ama babamın çalıştığı kurumdaki müdür babama nüfusu aradım 26 dediler o yüzden burada çalıştığına dair imza atıp yeşil pasaport formunu imzalayamam demiş.

Çıldırmak üzereyim sanki bilerek imzalamıyor kafayı yemek üzereyim şuan sinirden ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim. Ben mi gerizekalıyım hesabı yanlış yapıyorum diye soruyorum kendime yoksa karşı taraf mı sorunlu anlamadım gitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
25 yaşındasınız. Yani 8 Ocak 2018'de 25 yaşınızı tamamladınız. 26. yaşınızı yaşamaya başladınız. 2019 Ocak'ta 26'yı tamamladığınızda 26 yaşındayım demeniz gerekir.

25 yaşındasınız. Yani 8 Ocak 2018'de 25 yaşınızı tamamladınız. 26. yaşınızı yaşamaya başladınız. 2019 Ocak'ta 26'yı tamamladığınızda 26 yaşındayım demeniz gerekir.

Hocam 25'im sonuçta. 25. yaşımı yaşıyorum yani ama babamın müdürü nüfusu aradım 26'sın diyor dediler ve gerekli belgeyi vermiyorlar. Ve kanunda 25. yaşın bitimine kadar diyor ve ben şuan 25. yaşımı yaşıyorum ve alabiliyorum yeşil pasaportu o hakkım var kanunen.

Haklı mıyım ?

Haklı mıyım ?
Hocam siz 25 yaşını doldurmuş birisisiniz. Şu an 26 yaştan gün almış durumdasınız. Yani sosyal hayatta birisi sorarsa doldurduğunuz yaşı söylemeniz gerekli. Eğer kanun 25 yaşını doldurmadan diyorsa sizinki geçmiş durumda.

Yeşil pasaport için 26 yaş sınırı mı var? Yeni mi geldi bu uygulama? Bu arada 25 yaşındasın.

Kaç Yaşındayım? Yaş Hesaplama

Evet hocam öğrenciysen 25 yaşın bitimine kadar alabiliyorsun.

@Asım Demir

Hocam şimdi bu resime bakarsak benim yeşil pasaport alma hakkım var mı ?

Çok garip. 8 ocak itibariyle 25. yaşınıza girmeniz gerekmiyor mu? Bu 2019'un ocağında da 26'ya girmeniz gerekiyor.

Çok garip. 8 ocak itibariyle 25. yaşınıza girmeniz gerekmiyor mu? Bu 2019'un ocağında da 26'ya girmeniz gerekiyor.

Zaten tamamlamamış ki. Daha 25 yaşında. 1 yaşını tamamlamamış desek. O zaman doğumundan öncesini mi baz alacaz?

Bende onu anlamıyorum. Anne karnındaki dönemide sayıyorlar herhalde hocam :/

Benim anlamadığım olay anne karnındaki dönemidemi baz alıyorlar? Eğer öyleyse çok saçma. Örneğin bir araba 1 2 yılda yapılıyor ama trafiğe çıkış tarihi tamamen tamamlandıktan sonradır biz insanlarda niye doğumdan önceki zamanlarda baz alınıyor ki (Öyle baz alınıyorsa diye bu sitemim)
Bence siz doldurmuşsunuz ve şu an hak sahibi değilsiniz. "25 yaşını tamamlamamış" diyor. Siz doldurdunuz.

Hocam 8 ocak 93'ten itibaren 9400 gün geçmiş ve buda 25,75 gibi bir şeye denk geliyor. 25'in içindeyim. Nasıl 26 olabilirim anlamıyorum. Anne karnındaki dönemde mi hesap ediliyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…