Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

Yaşamak mı? Daha korkunç ölmek mi?

• Yaşamak

Oy: 46 63,9%
  • Ölmek

Oy: 26 36,1%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman var olmadığını da kanıtlayamazsın? @DamlaUgurlu
kesin olarak yok diyemiyorum o halde vardir mi diyelim simdi ne diyelim? Íspat yükü meselesine giriyor olay
Tanri varsa o tanimlandigi kudreti karsilamalidir bence. Cezalandirmali ,ödüllendirmeli, merhametini gostermeli, sonsuzluga atmamalidir insanlari.

@DamlaUgurlu Descartes'in İlk "Felsefe üzerine meditasyonlar" kitabından bir alıntı ve yorum:

Kendimize canlı diyebiliyoruz. Peki bizim canlı olduğumuzu kim söylüyor? Tüm canlılar aynı kaynaktan geliyorsa ( Big Bang Teorisi ) ; her şey canlı mı, yoksa cansız mı?
Ya da hayatımızda duyduğumuz kavramlar, yanıltıcı birer ifade mi? İyi veya kötünün ne olduğuna, kim karar verebiliyor?
Yaşam da, ölüm de bunun gibi bir şey. Hiç kimse bir şey bilmiyor. Sadece bir şeyler bildiğini sanıyor ve bunu topluma dayatmaya çalışıyor. Bilmiyor ki benden başka kimse bana bir şey dayatamaz.

Siz insansınız. Mükemmel bir varlık değil. Algılayamadığınız zibilyon tane şey var. Bilim ile bir yere kadar gidersiniz. Din konusuna girdiğinizde ise bilim biter. Bilimin bittiği yerde ise inançlar başlar. İnsan inançları doğrultusunda yaşar.

Tek cümle ile bunu açıklayabilirim. Yaşamak ölmekten hazin geliyor.

Yaşamanın kıymetini bil, yaşam acı tatlı güzeldir, hayat mükemmeldir, hiçliğe dönüşmek korkunç, fakat acı çeken ve mutlu bir hayat süren birisi olmak daha güzel geliyor

Öldükten sonraki 'sonsuz' hiçlikten korkmayı mantıklı bulmuyorum. Bu yazıyı okuyan herhangi biri, doğmadan önce milyonlarca sene boyunca bu dünya üzerinde yoktu. Kötü müymüş peki var olmamak? Bilincim yok olduktan sonra dünyada ne olup bittiğini istesem de umursayamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…