Yaşlı PSU'lu sisteme UV yapılabilir mi?

Bütçe
Yok

Spartacus 58

Hectopat
İyi akşamlar arkadaşlar, geçenlerde PSU ile ilgili bir konu açmıştım. Şimdi ben sisteme undervolt yapıyorum GPU ve CPU. Benim PSU ise yaşlanmış bir durumda, aklıma şu geldi; acaba yaşlı bir PSU'da undervolt yapmak sistemde kararsızlığa yol açiyor mu?

Yoo daha az güç çekeceği için daha serin ve stabil çalışır tabi undervolt ayarı doğru tutturulursa.

Biostaki voltajlarda sorun yoksa birşey yoktur. Varsa bir tane yağsız elektronik temizleyici sprey veya %99 alkollü spreylerden alıp içini ve kablo soketlerini yıkayacaksın. Tozdan dolayı oluyor.
Ben 14-15 senelik psu kullanıyorum her zaman temizlesende toz içinde kalıyor.

Yoo daha az güç çekeceği için daha serin ve stabil çalışır tabi undervolt ayarı doğru tutturulursa.
Yanlis undervolt kernel 41 hatası verir mi? Chatgptye sorduğum da söyle dedi
Yaşlı PSU ve Undervolt Sorunu
Kapasitör Degradasyonu
PSU’daki elektrolitik kapasitörler yaşlandıkça değer kaybeder → voltaj regülasyonu zayıflar.
Sonuç: Sabit bir undervolt yapmak zorlaşır, çıkış voltajı dalgalanabilir.
Regülasyon Devrelerinin Eskimesi
Yaşlı PSU’nun VRM / kontrol devreleri zamanla performans kaybeder.
Küçük voltaj değişikliklerini tutarlı şekilde sağlayamaz.
Ripple / Gürültü Artışı
Eskimeyle birlikte AC ripple artar, stabil bir undervolt uygulanmasını engeller.
Azalan Kapasite
PSU’nun yaşlanmasıyla maksimum güç kapasitesi düşer → voltaj dalgalanması, undervoltun düşmesini veya kararsız olmasını tetikler.

Undervolt yaptığında sistem daha az güç çeker ve PSU'ya daha az yük biner. PSU'ya zararı değil faydası olur.
Valla yapılan sonuçlara bakarak psu sınıra dayanmış dediler yeni sipariş ettim gelince aynı ayarları deneyeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı