Yasou, Yone üst koridorda oynanır mı?

WosTidReis

Hectopat
Makaleler
1
Yasuo veya Yone'yi mainlemeyi düşünüyorum ama top oyuncusuyum. Bu iki karakter topda oynar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yone oynanıyor üst koridorda çok görüyorum. Ama Yasuo genelde sıkıntı çekiyor üst koridor şampiyonalarına katlı tutunması zor eğer aşırı iyi mekaniklere sahip değilsen. Yone de mekanik şampiyon bu arada bol pratik yapıp sonra dereceli oynamanı öneririm. Elwind’in top Yone maçlarını izle YouTube’dan.

Her şampiyon her konumda oynayabilir. Ancak çoğunun ne kadar etkili olacağı tartışılır.

Üst koridoru oyunun içerisindeki bir oyun gibi görmeniz gerekiyor. Yasuo'nun orta koridor ağırlıklı oynanma sebebi karakterin yetenek kitinin takım savaşlarına uyumlu olması. Adı üstünde ortada olduğu için üst ve alt koridorlara, görevlere ve baskınlara gitmesi çok daha kolay oluyor. Orta koridorda da rakipleri çoğunlukla yetenek atışı ağırlıklı şampiyonlar olacağından yine yetenek kiti olarak koridor safhasında da güçlü bir duruş sergiliyor. Mana kullanmaması, Pasif bir kalkanı olması ve yetmezmiş gibi menzilli bir yetenek atışı olması da cabası.

Ancak bu avantajlar üst koridorda karşısına gelecek potansiyel rakipler için çok da büyük avantajlar değil. Koridoru kazansanız bile makro oyunu kaybetme ihtimaliniz çok yüksek.
Örnek vermem gerekirse Tutuştur yerine Işınlan alırsanız muhtemelen karşınıza gelecek olan Bruiser dediğimiz kaslı abiler/ablalar tarafından erken safhada dayak yersiniz. Tutuştur alırsanız ve rakibinizin Işınlan'ı varsa koridoru kazanmanız ve/veya çok iyi minyon kontrolü sağlamanız gerekecek.

Ayrıca üst koridor Yasuo görünce rakip ormancının sizi davik.png olarak görecek olması da bir gerçek.

Top lane de genelde off tanklar bulunacağı için önce karakterlerin ana koridoru olan midde oynamanızı ustalaşınca topta oynamanızı öneririm. Mesela ben 200k Akali mainim Akali'yi Jungle dışında (Jungle canlılarına çok az hasar veriyor) her yerde oynayabiliyorum ancak 10k akalim olsaydı yüksek ihtimalle takımım bana küfür ederdi.

Yasuo eskiden çok oynanıyordu artık çok yok üst koridorda. Genelde OTP'leri yada iyi oynayanları oynuyor. Yone üst koridorda baya oynanan bir şampiyon.

İkisi de oynanır ancak ikisi de solo karakterlerine karşı kırılgan yine de oyunun başında wave i üzerine alıp bir gank ile rahatlayabilirsen iki karaktere de ilk item mahvolmuş çıkmak sana lane i kazandırır, tabi şımarıp karşındakine saygı duymazsan klasik yasuo yone oyuncusu gibi patatese bağlarsın. Yine de takımın çok güçlü pickleri yoksa Yasuo almak mantıklı değil, Yone tf'lerde Yasuo'dan daha büyük işleve sahip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı