Yatay geçiş başvurusu imzadan ötürü reddedildi

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Sağlık Bilimleri Üniversitesine başvuru yaptım geçiş için. Her şey eksiksizdi ama başvurum dilekçede imza olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Duyuruda bu belgenin imzalı olacağına dair bir ibare geçmiyordu. Bize imza atın ya da atmayın demiyorlardı fakat başvurum reddedilmiş böyle saçma bir sebepten ötürü. Ben buna itiraz edemiyor muyum geçti mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitenin duyurusunda dilekçede imza şartı belirtilmediyse, başvurunun bu gerekçeyle reddedilmesi itiraz edilebilecek bir durumdur. Genellikle sonuçlara karşı belirli bir itiraz süresi olur, eğer bu süre geçmediyse hemen öğrenci işlerine yazılı dilekçe vererek hakkını arayabilirsin. Süre geçtiyse de yine dilekçe ile durumu belirtmen yararlı olur, en azından resmi kayda geçer.

Eki Görüntüle 2562680

Başvuru sayfasında da ıslak imzalı olması gerektiği yazıyordu. İtiraz edemezsiniz, açıkça belirtilmiş.

Kesin kayıt ile ilgili o kısım. Duyuru kısmında ıslak imza ile teslim etmeleri gerekmekte ibaresi geçiyor. Islak imzayı PC üzerinden nasıl yapabilirim? Dijital imza ile ıslak imza farklı şeyler adı üzerinde ıslak imza PC'deki yapılan imza ıslak olmuyor.

Başvuru yaparken belgeyi çıkarttırıp sisteme yüklemeniz gerektiği yazıyordu. Eksik okumuşsunuz. Ayrıca sadece ıslak imzalı kabul edildiği, bilgisayardan imza vs. geçersiz olduğu da yazıyordu.

Bugün açıklandı ve okul birçok öğrenciyi belge eksikliğinden reddetmiş fakat imzadan ötürü red yemeler çok az ayrıca ben imzalı halini ne olur olmaz diyerek hazırlamıştım PC'den silinmiş maalesef.

Başvuru yaparken belgeyi çıkarttırıp sisteme yüklemeniz gerektiği yazıyordu. Eksik okumuşsunuz. Ayrıca sadece ıslak imzalı kabul edildiği, bilgisayardan imza vs. geçersiz olduğu da yazıyordu.

Bir okul bunu neden istesin? Hem çıkaracağım hem imza atıp tekrar PDF'e çıkaracağım bune ya? Ben bu kısmı okumadım hiç? Her neyse itirazımı edeceğim çok az kişi var imzadan ötürü reddedilen. Belki değerlendirmeye alınır.

Neden istediğini bilemiyorum ama kural koymuşlar, böyle bir başvuruda bunu gözden kaçıracak adamın orayı pek hak edeceğini düşünmemişlerdir. Ayrıca itiraz boşa olur, kurallarda yazıyordu ıslak imza gereksinimi.

Hocam benim son şansım okuduğum bölümde devam etmek istemiyorum. Ayrıca başvurudaki imzadan dolayı tüm başvurunun yanması canımı çok sıktı. Ben bunu gram bilmiyordum bilsem yapardım böyle komplike bir şey istediklerini bilmiyordum neyse şansımı deneyeceğim belki ikinci bir şans verirler. Ayrıca aşırı saçma zaten dilekçenin ıslak imzalı halini istiyorlar kayıt zamanı başvuruda da neden istiyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…