Yatay geçiş başvurusundan sonra kayıt silinir mi?

KeremKutayK

Hectopat
Daha fazla  
Evet hocam, kaynakta da belirttiğim gibi yapabilirsiniz. Ön lisans kaydını silmenize gerek yok. Ama kontrol edin ön lisans bölümünüzdeki okul kaç dönem kayıt yenilemezseniz ilişiğinizi kesiyor diye.

Bende yatay geçiş başvurusu yaptım önlisansa normalde lisans okuyorum kabul edersem oto kayıt mı siliniyor yoksa kalıyor mu?

Evet hocam, kaynakta da belirttiğim gibi yapabilirsiniz. Ön lisans kaydını silmenize gerek yok. Ama kontrol edin ön lisans bölümünüzdeki okul kaç dönem kayıt yenilemezseniz ilişiğinizi kesiyor diye. Başka sorunuz var mıdır? @Görki4

Kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 8 yarıyıl yazıyor hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yatay geçiş başvurusu yaptım önlisansa normalde lisans okuyorum kabul edersem oto kayıt mı siliniyor yoksa kalıyor mu?
Yatay geçiş yaptıktan sonra kabul edilirseniz eski kaydınızı sizin silmenize gerek yok. Sizin bilgilerinizi yeni okulunuz eski okulunuzdan yazıyla istiyor, kaydınızı çekiyorlar. Bir süre sonra da silinir. Yatay geçiş yapmak ve aynı anda iki üniversite okumak farklı şeyler çünkü. Aynı anda lisans/önlisans okuyabilirsiniz evet, ama yatay geçiş yapmanız eski okulunuzdan vazgeçip yeni okulunuzda eğitime devam etmek anlamına gelir. Soru işaretiniz giderildi mi? @KeremKutayK

Technopat Haberler

Geri
Yukarı