Yatay geçiş için yabancı dil

Makaleler
2
Arkadaşlar 2. sınıfta yatay geçiş yapmak istiyorum geçmek istediğim yerde ingilizce sınav şartı var. Bu yıl olabildiğince AGNO yüksek tutmaya çalışacağım. Geçmek istediğim yerde şöyle bir ibare var:

TOEFL® (PBT) 550, TWE 4.5
TOEFL® (IBT) 79, TWE 22
Evde TOEFL® (IBT) 79, TWE 22
Sınavın geçerlilik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıldır.

IELTS (International English Language Testing System)
IELTS Akademik 6.5, Akademik Yazma Bölümü: 6.5
Sınavın geçerlilik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıldır.

İngilizcem vasat veya sıfır diyebilirim, bu sene gösterilen bu sınavlara da çalışıp belirtilen puanları alabilir miyim? Yoksa bir senede yapılamayacak puanlar mı istiyorlar? Başlamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Kursa gitmem gerekir mi yoksa evde video izleyerek halledebilir miyim?

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama aklımda böyle sorular kaldı bir yol belirleyip ona göre yol izlemek istiyorum.

Sana bunları bir senede yap demiyorlar. Hayatının şu anına kadar bu seviyeye gelmiş olmalısın bizim bölüm için diyorlar.
TOEFL 79 bence İngilizce Öğretmenliği değilse kasıntı. 70 bile yeterli.
Kursa gitmeden bu seviyelere gelinilebiliyor ama sıfırdan gelebileceğini sanmıyorum. Kursların da hazırlıkların da çoğu çöp.

İngilizce hiç bilmiyorsan bence bu sevdadan vazgeç. Bir şekilde sınavı geçsen de bölümde çok zorlanırsın o durumda.
Zaten hazırlık muafiyet sınavı yapıyorlar. Bu sınavlara girmene gerek yok.

Okulda ders de çalışman gerekeceği için kurs zor olur. Evden halletmeye çalış. Ama dediğim gibi, pek umutlanma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı