Yatay geçiş mantıklı mı?

202420

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar. Daha önceden birçoğunuz ev arkadaşımla yaşadığım sorun konusunda yardımcı olmuştunuz(Ev arkadaşımın arkadaşları evi dağıttı). Ben tıbbi görüntüleme 1.sınıftayım, seneye üniversite haftanın 3 günü sabah 8-akşam 5 uygulama derslerine girmemizi istiyor. Benim hedefim hep hukuk okumak oldu, bu bölümü kendimce sebeplerimden dolayı okuyorum. Bu uygulama dersleri diğer üniversitelerde örneğin adü-afsü gibi ünilerde haftanın 1 günüyle hallolabiliyorken; okuduğum üniversite hangi sebepten dolayı bilmiyorum bu kadar ağır koşullarda staj yaptıracaklar. Bir yandan YKS'ye başlayacağım bayramdan sonra ama seneye çok zaman kaybedeceğim. Yatay geçiş yapsam başka şehre diyorum; KYK'nin çıkmama riski, yeni bir ortam vs. çok tedirgin oluyorum. Ama bir yandan burada ev arkadaşımla çok ciddi sorunlar yaşadım ki hala yaşıyorum, bu üniversite bana çok dezavantajlı geliyor. 1.sene bitti ama hala oturup birisiyle bile tanışamadım, gitmesi gelmesi de maliyetli oluyor vs. vs. derken gideyim diyorum ama kısır döngüye giriyorum. Ben ne yapacağım arkadaşlar ya, bir akıl verin dostlar?

KYK'nın çıkmasının yatay geçişle alakası yok. Çıkmadığı ve kredi almadığınız sürece her yıl başvurabilirsiniz.

Bu bölümü kendimce sebeplerimden dolayı okuyorum.
O zaman okumaya devam edin. Konuyu açmanızın bir anlamı kalmıyor.
Hukuk isteyen birinin o bölümü okumasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Elinde imkan yoktur ya da zaten yapamacağını kabullenmiştir.

Takıldığın şey bu mu gerçekten? Bu bölümü okuma nedenimin seni alakadar etmediği gibi hukuk okuma isteğimin nedeni de seni alakadar etmez. Fikir istediğim nokta bu riski almaya değer mi, değmez mi; objektif birisinin objektif yorumlamasını bekliyordum ama bu ifadelere yer vermişsin. Ya dostum, neyse teşekkürler ya iyi günler hadi sana.

Risklik bir şey yok ki ortada. Kumar mı oynuyorsun?
Çalışırsın ve yaparsın, bu kadar basit. Direkt hukuk bölümüne girmiş olmana göre kaybedeceğin zaman dert olur sadece.

Senin için ne ifade ettiğini söylemeden ne dememizi bekiyorsun ki? Değeri bilinmeyen iki şeyi nasıl karşılaştıralım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…