Arkadaşlar benim TYT sıralamam 550bin ek tercihlerde bu seneki sıralamaların olağanüstü bir şekilde değişmesi ile yerleşemedim. Ek tercihlerde yine kendi sıralamamdan daha aşağıda olan bölümleri tercih etmem rağmen son tercihime taban sıralaması 900 küsur bin olan bölüme yerleştim. Hem evime uzak hem de kendi sıralamadan daha kötü olduğu için evime yakın bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorum. Öğrenci işleri ocak ayında yatay geçişlerin başlayacağı geçiş yapmak istediğim üniversiteyi takip etmemi söyledi ve YKS puanım ile geçiş olacağını söyledi. Hatta bana biraz abartı geldi ama istersen tüm derslerden kal istediğin üniversitenin taban puanından daha yüksek bir YKS puanına sahipsen geçersin dedi. Ayrıca geçiş yapmak istediğim üniversiteyi ek tercihlerde yazmıştım ama giremedim. Öğrenci işlerine pek güvenemedim sordum soruşturdum bir şey de öğrenemedim yatay geçiş hangi tarihlerde olur, ek tercihlerde yazıp da yerleşemediğim üniversitenin bölümüne geçiş yapabilir miyim, not ortalaması mı yoksa YKS puanı mı önemlidir bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: