Yatay geçiş nedir, ne nasıl yapılır?

Bir üniversitede lisans olarak edebiyat bölümü okumaktayım. Farklı bir ilçedeki (puanımın yettiği) farklı bir bölüme (halkla ilişkiler ve reklamcılık) geçebilir miyim? Kontenjan olup olmaması fark ediyor mu? Farz edin geçtim, birinci sınıf olarak mı başlarım? Genel manada bilmediklerim bunlar. Bilgilerinizi bekliyorum.

@333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Yatay geçişler her üniversitede belirli tarihlerde yapılır, dönem başı ve dönem arasında olur. Geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin akademik takviminde başvuru tarihleri vs. yazar.
Yatay geçiş için belirli sayıda kontenjan açılır ve o kontenjanlar da geçiş yapacağınız üniversite tarafından paylaşılır, hangi bölüm için ne kadar kontenjan varsa.
Örneğin istediğiniz bölüm için 3 kontenjan açılmışsa 50 kişi başvurduysa puanı en yüksek olan 3 kişi kabul edilir.
Geçeceğiniz bölümle şu an okumakta olduğunuz bölümün ders içeriğinin %70 oranda uyuşması gerekmekte. (bu oran üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir tam emin değilim)
1. sınıftan başlama durumu olacağını sanmam, müfredata göre alttan ders alma durumu olabilir geçiş yaparsanız.

Anlayamadım hocam. Ben yatay geçişi için şu anda başvuru yapabilir miyim yoksa ara dönemi ya da sene sonunu mu beklemeliyim? Derslerin %70 uyuşup uyuşmadığını nerden anlarım?

Anlayamadım hocam. Ben yatay geçişi için şu anda başvuru yapabilir miyim yoksa ara dönemi ya da sene sonunu mu beklemeliyim? Derslerin %70 uyuşup uyuşmadığını nerden anlarım?
Geçiş yapmayı düşündüğünüz üniversitenin akademik takvimine bakın. Yatay geçiş tarihi yazar, güz dönemi için muhtemelen tarih geçmiştir ama yine de bakın. Tarihi geçtiyse bahar dönemi için belirtilen tarihlerde başvuru şansınızı deneyebilirsiniz. Ders içerikleri ve müfredatın uyuşup uyuşmayacağı ile ilgili tam bilgiyi öğrenci işlerinden alsanız daha iyi olur.

Hocam akademik takvimde bir tarih bulamadım. Kayıt yenileme diyor o mu? Size zahmet siz de bakabilir misiniz?

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…