Yatay geçiş sonrası ders kaydı nasıl yapılır?

Seikatsu

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yatay geçişle 2. sınıfa kayıt yaptırdım. Kayıt esnasında eski kurumumda aldığım derslerin içeriklerini de verdim. Sistemde de 2. sınıf gözüküyorum ancak öğrenci işleri bugün bana "1. sınıf derslerini almadan hocan 2. sınıf derslerini zaten vermez. 1. sınıf derslerini seçeceksin muaf olduğun dersler belli olduktan sonra ekle-bırak haftasında onları bırakıp 2. sınıf derslerini eklersin." dedi. Ders kayıt sayfasında da açılan derslerde 1. sınıf derslerini ve onlara ek olarak 2. sınıf derslerinin birkaç tanesini görüyorum. Danışman hocamın attığı mesajı da görsellere ekledim diğerleriyle birlikte. Anladığım kadarıyla (bu durumu garipsesem de) 2. sınıf gözükmeme rağmen 1. sınıf derslerini seçmem gerekiyor ders kaydında. Bu konu hakkında bilgisi olan acil şekilde yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 65272BAC-63DD-45F0-8163-2CD41E552E73.jpeg
    81,5 KB · Görüntüleme: 72
  • 47F6216C-360F-4C45-A3E8-7953AB312272.jpeg
    86,7 KB · Görüntüleme: 63
  • 1B82BA2E-81B8-49FF-A4FA-4439F2B70EB4.jpeg
    80 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_6101.jpeg
    205,1 KB · Görüntüleme: 61
Hocam, yardımcı olur musunuz? Şu an aynı sorunu yaşıyorum ve bana kimse bilgi vermedi.

Hocam, yardımcı olur musunuz? Şu an aynı sorunu yaşıyorum ve bana kimse bilgi vermedi.
Tabii. Anladığım kadarıyla eski okulunda aldığın dersleri yeni okulunda henüz saydırmadığın için bu dersleri daha önce almamış gözüküyorsun ve sistemde 2. sınıf gözüksen de ders kayıt sisteminde sana 1. sınıf derslerini sunuyor.

Aslında ben yatay geçiş sonrası yeni okuluma kayıt yaptırırken aldığım derslerin içeriklerini de teslim etmiştim ve yönergede bu içeriklerin incelenip muaf olduğum derslere göre uygun dönemden okula başlayacağım yazıyordu ama öyle olmadı. Danışmanıma sorduğumda dilekçe vermem gerektiğini söyledi.

Ben eski okulumla yeni okulumun eğitim kalitesi arasında ciddi fark olduğunu düşündüğümden ve 1 sene kaybetmek benim için problem olmadığından derslerimi kendi isteğimle saydırmadım ve 1. sınıftan baştan başladım gibi bir şey oldu onu da ekleyeyim. Ama siz en kısa zamanda öğrenci işlerine gidip ders muafiyet dilekçesini doldurun. Açıkçası tecrübe etmediğim için oradan sonra süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Tahminimce 1. sınıf derslerine kayıt yapıp ekle/bırak haftasında muaf olduğunuz dersleri bırakıp üst sınıf derslerini alabilirsiniz ama öğrenci işlerinden daha net bir bilgi edinin bu konuda.

Geçen sene ben de bu konularda sudan çıkmış balığa döndüğüm için bildiğim her detaya değindim biraz uzun tuttum Aklınıza takılan başka bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…