Selamlar arkadaşlar ben şimdi bu sene üniversiteye başladım (2021-2022 dönemi). Lakin ki okul ve mekan hoşuma gitmedi ders notlarım da fena değil sene sonunda yatay geçiş yapmak istiyorum. Ben seneye (2022-2023 dönemi) okul notumla yatay geçiş yaptığım yerdeyken YKS sınavına girdiğimde OBP puanımda kırılma meydana gelir mi? Konuya hakim arkadaşların cevaplarını bekliyorum herkese iyi günler.
Yatay geçiş yapman alakasız bir şey. Sen 2021 yılında YKS'ye giri yerleşmişsin ve 2023 yılında YKS'ye girdiğinde OBP kırılacak mı diye soruyorsun. Kırılmayacak.
Birkaç kişiye sordum net cevap veremediler, YÖK'e sor dendi. Hani iki sene üst üste üniversite değiştirmiş olacağım ya, ondan şüphelendim. Eminsin değil mi yani?
Sınava girip yerleştiğin senenin ertesi senesinde puanın kırılır. Sonraki senesinde kırılmaz, boş yere tercih atanların önüne geçmek için verilen bir ceza diyebiliriz.
@333365 Anladım o zaman hocam. Üniversite notuyla yatay geçiş yaptığımdan sonraki sene YKS' ye girersem OBP puanı kırılmayacak anladığım kadarıyla doğru mudur?