Merhaba Giresun Üniversitesinde okuyorum ve Gano ile Marmara Üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum. Yatay geçiş başvuru tarihi 17.08.2022. Sonuçların ilanı 08.09.2022. ancak şöyle bir sorun var. Giresun Üniversitesi stajını güz dönemi (Eylül ayı) yapacaksın diyor ve staj evraklarını Ağustos ayında (tam kesin tarihi belirtmediler.) İstiyor. Mesela staj yerini ayarlayıp evrakları Giresun Üniversitesine gönderdim diyelim. Yatay geçiş sonuçları da eylül ayında açıklandı ve Marmara Üniversitesini kazandım diyelim. Staj ayarladığım şirkete gidemeyeceğim doğal olarak. Tarihleri çakışıyor. Bölüm başkanlığına ve danışman öğretmenime yazdım ancak yapacak bir şey olmadığını söylediler. Ne yapmalıyım?
Ayrıca şöyle bir kafa karışıklığım var. 3 üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulunacağım. X üniversitesi sonuçların açıklanış tarihi 24.08.2022 Y üniversitesi sonuçların açıklanış tarihi 8.09.2022 Z üniversitesi sonuçların açıklanış tarihi 22.08.2022. Kesin kayıt tarihleri X üniversitesi 02.09.2022 Y üniversitesi 15.09.2022 Z üniversitesi 02.09.2022. Başvuru tarihleri ve kesin kayıt tarihleri çakıştığı için kafam karışık. Mesela X üniversitesine yatay geçiş hakkını kazanmışım diyelim, X üniversitesine kayıt oluyorum daha sonra Y üniversitesi yatay geçiş hakkımı kazandığımı açıklıyor. X üniversitesine kayıt yaptırmışken kaydımı sildirip Y üniversitesine geçebilir miyim? Umarım anlatabilmişimdir. Kesin kayıt tarihleri çakışıyor yani.