Yatay geçiş yapmak mantıklı mı?

ksosmanks

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir sorum var. Bu sene YKS girdim ve en iyi ihtimalle 210k en kotu ihtimalle 250k gelen sayısal ogrenciyim ve mezuna kalma ihtimalim maalesef ki yok. İlk hedefim veterinerlik (veterinerlik tutarsa sıkıntı yok). ikinci hedefim muhendislikler (elektrik elektronik, endüstri, makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım) arkadaşlar bu bolumlerde bildiginiz gibi bu siralamalara sadece dogu taraflari geliyor. Bende 1 yil kendimi kasip daha iyi olan unilere yatay gecis yapayim diyorum. Sizce mantikli mi? Ganomuz 3,75 olursa 100 150k arasi olan muhendislere yatay gecis yapabilir miyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalabilirsen mezuna kal, illa yazmam gerek diyorsan istatistik, bilgisayar bilimi gibi düşük puanlı olup iyi üniversitelerde okuyup kendini geliştirebileceğin bölümler var bak derim.
Kendini geliştirmek çok önemli nereye gidersen git.

Çok ütopik bir hedef mi benim yazdigim. Şey hocam.

Çok ütopik bir hedef mi benim yazdigim. Şey hocam.
Senin yerinde olsam mezun kalırdım. Mühendislik bölümleri hiç kolay değil. Online sınavların yapıldığı dönemlerde bile sınıfta 3 üstü ortalama yapan çok az kişi vardı.

İyice düşünün. 1 sene düzgünce YKS çalışmak zaten 200 bin olan sıralamanızı 100 binin altına çeker.

Sayısalda 200k yaptım diyorsan çok çok daha çalışman lazım seneye.
Ne iş yapmak istiyorsun, veteriner mi olmak istiyorsun?
Ön lisans(2 yıllık) programı okuyup Lisans'a tamamlayabilirsin.

Hocam asıl hedefim veterinerlik oranin yatay gecis imkani daha guzel ve bölümü cok seviyorum. 2 yilliktan geciside dusunuyorum ama DGS cok fazla zor deyip gozumu korkuttular açıkçası. İns veterinerligi kazanbilirim.

Ya ailem cok buyuk sıkıntı bu sene zor mezuna kaldim 450kdan cektim 200kya ve sadece AYT matematigim ve fizigim kaldi konu bazinda ama iste ailem yok diyor. Ciddi misin? O kadar zor mu? O zman kendimi camdan asagi atiyorum.

Ya ailem cok buyuk sıkıntı bu sene zor mezuna kaldim 450kdan cektim 200kya ve sadece AYT matematigim ve fizigim kaldi konu bazinda ama iste ailem yok diyor. Ciddi misin? O kadar zor mu? O zman kendimi camdan asagi atiyorum.
450'den 200'e çekebilmişsin, demek ki çalışınca yapabiliyorsun. 1 sene daha çalışsan yine aşağı çekeceğini düşünüyorum. Ama bu sıralama ile bir bölüm yazayım dersen de iyi bölüm + kötü üniversite oluyor sanırsam. Sevdiğiniz bir bölüm ve makul bir üniversite tutturabilirsiniz umarım.

Elektrik elektronik ve Mekanik aşırı zor bölümler. EEM okuyorum ve 5. seneme geçeceğim
2 ay YKS çalışsam yine yaptığım sıralamayı yaparım ama bölüm derslerini yapamıyorum... Sürekli düzenli çalışmak gerekiyor, o da bende yok. Ama bölümdekilerin %75'i de benim durumda, çoğunluk zorlanıyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…