Yatay geçişte görülmeyen dersler nasıl verilir?

Daha fazla  
Bu yaz ortalama puanı ile yatay geçiş düşünüyorum. Zorunlu dersler haricinde görülmeyen dersler nasıl verilir?

Bu yaz ortalama puanı ile yatay geçiş düşünüyorum. Zorunlu dersler haricinde görülmeyen dersler nasıl verilir?
Mecburen o dersleri alacaksın. Eğer şu ana kadar verdiğin derslerin akts'si veya konu içeriği uymazsa onları da saymazlar. Yatay geçiş çok ciddi anlamda sorunlu bir sistem, mantığı kuralı yok. Ben yatay geçiş yaptığımda bir dönemlik dersini saymadılar. Bu yüzden bir yılın 2 dönemi 11'şer ders almak zorunda kalmıştım. Bir arkadaşım 4.sınıfken 1.sınıfa düştü bu yüzden, ben şanslıymışım hatta.

Kafana silah dayamadıkları taktirde yataş geçiş yapma.

Peki birinci sınıfı bitirdikten sonra tekrar Yks ile yerleşirsem?

Sen farklı bir üniye ama aynı bölüme mi geçiş yapmayı planlıyorsun?

Aynı bölüm farklı üniversite
O üninin müfredatına bak. Senin verdiğin derslerin akts'si ve konu içeriği uyuyor mu bunları kontrol et.

Önceki üniversitemde verdiğim konusu hatta ismi aynı olan bazı dersleri saymadılar. Tekrar almak zorunda kalmıştım. Bir dönemde 11 ders aldığımı biliyorum.

Ama sen birinci sınıfsan iki dönemde gördüğün toplam ders sayısı 15 falan desek ortalama. Yarısını saymazlarsa gelecek yıllarda alttan alarak tamamlarsın. Birinci sınıfsan mantıklı. Ama 4.sınıftan 2.sınıfa düşen arkadaşlarım var. Ben 4.sınıftayken 1.sınıftan ders almak zorunda kalmıştım, çakışma durumu vs.

Yatay geçişin iki farklı şekilde yapabilirsin. Ya ortalaman en az 2.45 vs olması lazım, tam hatırlamıyorum
Ya da yks yerleşme puanınla yatay geçiş yapabilirsin. Benim ortalamam düşük olduğı için yks yerleşme puanımla geçiş yapmıştım. İki farklı şekilde başvuru yapabilirsin, ortlamanı yüksek tut. Eğer yks kontenjanı dolarsa ortlaman ile diğer kontenjanı deneyip şansını ikiye katlarsın.

Birde herhalde 1 sınıfta ders seçimi yapılamıyor, ilgili bölüm başkanlığı otomatik yapıyor diye biliyorum. Üniversiteden üniversiteye göre de değişiyor olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…