Yatılı lise çok zorlar mı?

GreatWarriror

Decapat
Merhaba sosyal üyeleri bugün bildiğiniz üzere LGS yerleştirme sonuçları açıklandı ve ben çubuk fen lisesini kazandım (8.82) ile almış geçen sene. Okul uzak olduğu için yatılı kalacağım. Sistem çok zorlayıcı mıdır? Teknolojik alet konusunda toleransları nasıldır? Son olarak öneriniz var mı?

Ailenden uzaktasın diye kötü alışkanlıklara bulaşma. Tek önerim bu. Ailen görmese bile 20 yıl sonraki sen şuanki seni görüyorsun. Pişman olursun.

Ben yatılı kalmadım ama çok yakınım kalıyor. Başlarda çok zorlanırsın, aileni özlersin ama alışıyorsun. Sıkılık konusuna gelirsek öğretmenden öğretmene değişiyor. Mesela bir öğretmen kendi mobil internetini paylaşmış, şifresiz yapmış. Bağlanan bütün telefonları da tek tek toplamış. Bazısı da görse bile görmemezlikten geliyormuş.

Öncelikle evindeki rahatı bekleme. Banyolar ortak, yemek konusunu az çok biliyorsundur. Aynı odada 4 kişi falan kalmak zorunda kalacaksın. Oda arkadaşlarının farklı huyları olabilir. Sen uyuyacağın zaman ses yapabilirler vs. Bunlara alışman gerekecek. Wifi vs. varmış ama çoğu odalarda çekmiyormuş. Zorunlu etüt var birde. Sana kişisel tek tavsiyem ailen yanında yok diye kötü alışkanlıklar edinmemen. Sonrasında pişman olacağın kararlar verme. Doğru insanlarla gez. İyi akşamlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…