Yatırım amaçlı alınan Mac mini M4 iade edilmeli mi?

Lithium

Megapat
Makaleler
4
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar geçen hafta öğrenci indirimiyle 24500 TL'ye Mac mini M4 aldım cihaz şu an elimde. Alırken aslında ihtiyacım yoktu hiç macOS kullanmadım ben tamamen son teknoloji M4 işlemciyle ve kompakt tasarımla gelmesinin merakından ve uygun fiyattan çıktığı için ileride zamlanır diye düşünerek aldım. Ne yazık ki taksit yaptıramadım peşin tek çekim yaptırdım. Hem taksit olmadığı için peşin ödemek beni zorlayacak hem de elimde zaten konsolum ve laptopum olduğu için alet fazlalık durumunda. İlk gelince biraz kurcaladım 2-3 gün, sonra öyle duruyor hiç açmadım kaç gündür. Masaüstü PC için yerim yok taşınabilir 14 inç 4K monitörüm ve MacOS'la kısmı uyumlu Logitech Bluetooth klavye+farem var. Hani klavye mouse bile emaneten çalışıyor option tuşu filan yok mouse çalışmasa işlem yapamayacağım öyle kalacağım. Elde tutup kullanırsam aksesuar masrafı da olacak kesin. Biraz kurcaladım aleti, Baldur's Gate 3 yükledim Mac performansını merak ediyordum, internette gezdim, film falan izledim ama hevesimi aldım gibi. Sabit yerim olmadığından çok işlevsel gelmedi bana. Masaüstü sistem olarak güzel olabilir ama modüler olarak laptop, tablet daha kullanışlı geliyor. Ben aslında Apple zam yapar 30-40 bin TL olunca satıp başka ihtiyacımı alırım niyetiyle aldım ama önceki Mac mini modelleri de zaten uygun fiyatlı gelmiş sanırım zam yer mi emin değilim. Şu an eğitim indirimi devam ettiği için satsam zarar ederim zaten. Sizce iade etsem mi yoksa yine de elimde tutup Apple zam yapınca tekrar mı değerlendireyim? Mühendislik, grafik, kodlama vs. hiçbir yeteneğim, ilgim yok. Oyun, internette gezmek, YouTube izlemek filan en fazla yaptıklarım. Bana macOS kullanmak için kullanım senaryosu lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ürünü nereden aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…