Yavaş bilgisayarı hızlandırmak için ne yapılabilir?

Mum

Kilopat
Daha fazla  
Cihaz özellikleri;
Windows özellikleri;
Edisyon Windows 10 Home Single Language
Sürüm 22H2
Yüklenme tarihi ‎24.‎05.‎2021
İS derlemesi 19045.3448
Deneyim Windows Feature Experience Pack 1000.19044.1000.0
2019'da Vatan Mağazasından aldığım ASUS marka dizüstü bilgisayar, hiçbir zaman hızlı bir bilgisayar olmadı. Hatta 4 yıldır ofis programları bile kuramadım, aldığımda da kurulu değildi. Tamam çok pahalı değildi, ama bu kadar yavaş olması da artık canıma tak etti. Uygulamalar da, tarayıcılar da her zaman aşırı aşırı yavaş ve sabırla beklemekten başka çarem yok. Öyle içinden geçtiğim hor kullandığım bir durum da yok. C sürücüsü 464 GB, boş alan 365 GB. Ama bu boş alan biraz dolsun bilgisayar bir daha açılmayacaktır eminim. Oyun bile oynamadım hiç, kendi çapımda web tasarım falan yapıyorum bazen ama o bile imkansızlaştı artık.
Xbox live, konsol yardımcısı, game bar ve Skype kendim bir şey olmaz diye sildim. Şu programları silmemin sakıncası var mı bilmiyorum, bir işe yarıyorlar mı? Artık şeyden geçtim nasıl çalıştırırım kullanabilirim falan umurumda değil temiz bir sayfa açmak istiyorum bilgisayarımda. Kullandıklarımın üstünü siyahla çizdim, kullanmadıklarım aşağıdakiler. Arkaplanda falan bir görevleri yoksa hepsini silmeyi düşünüyorum. Bilgisayardan pek anlamıyorum da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim;

Bunları silmek dışında hızlandırmak için izleyebileceğim bir yol varsa söylerseniz çok müteşekkir olurum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Maalesef bu tarz bir sistem Windows için uyumlu değil önerdiklerim:

Linux Mint geçme.
RAM eklenebilir.
SSD eklenebilir.

Fakat benim fikrimce ne yaparsanız yapın bu tarz bir sistemde rahat rahat Windows 10 kullanamazsınız.

Hocam hızlandırıcı programlar indir her yerde var cclleaner iş görür gibi bir de kullanmadığın uygulamaları sil laptopsa Windows 8'den Windows 10'a geçen laptoplar, PC'ler yavaşlar desteklemiyorsa. Dediğim gibi Win 8'den 10'a geçiş yaptıysa Windows 8'e tekrar geç ama direk Windows 10 sa programlar indir hızlandırıcı, lisanslı.

4 GB Windows 10 için yeterli değil. HDD ise hafıza biriminiz sizin ne çektiğinizi çok iyi anlıyorum. Sistem Google'a girmek için mücadele veriyordu

Hocam yazınızda HDD veya SSD den bahsetmemişsiniz.
HDD var ise SSD ile değiştirmek çok işinize yarayabilir.
Eğer SSD var ise format atmayı deniyebilirsiniz.
Ayrıca 4 gb olan rami 8 veya 16 gb yükseltmenizi öneririm.

Programlar pek işe yaramıyor ama Windows 8.1 geçilebilir.

Hocam en iyisi Windows 8'e geçiş sağlayın laptoplarda olan klasik sorun.

Unlost FPS arttırma izleyip PC mi RTX yapabileceğimi öğrenmişimdir (!)

Şaka bir yana kullanmadığın dosyaları silebilirsin depolamada sorun yoksa RAM az olabilir RAM arttırabilirsiniz onun dışında anakart değişebilir.

Harddiskiniz büyük ihtimal HDD'dir. Bunu SSD yapmadığınız sürece o bilgisayar sürünür.
İkincisi en azından bir 4 GB daha RAM ister.
Üçüncüsü Windows 10 kurun. Daha sonra;
script ile Windows'u gereksiz şeylerinden kurtararak rahatlatın.
Dördüncüsü Windows kurduktan sonra Defender ayarlarına gidip kapatın ve Defender Control programı ile Defender'ı devre dışı bırakın. Tam bir performans törpüsüdür.
Yapacağınız bu. Önce para harcamadan hızlanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…