Monterey Yavaş çalışan MacOS için SMBIOS önerisi

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
RAM
Corsair Vengeance 16GB 3000MHz to 3200
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240GB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ RX 580 8GB
Anakart
Asus B350M-A
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba,

Bilgisayar bir süre açık kaldıktan sonra aşağıda ki konuda yer alan sorunları yaşıyorum.

Dipnot: Aynı diskler Windows tarafında canavar gibi çalışıyor, gayet hızlı işlem yapabiliyorum diskler üzerinden.

Bu yüzden belki farklı bir SMBIOS denemek istiyorum belki çözüm olur diye düşünüyorum. Mevcut SMBIOS'um MacPro7,1 (Mac Pro 2019), benim gözüme çarpan iMac20,2 var sanki işlemci saat hızları vs benim sistemime daha yakın duruyor gibi.

MacPro7,1'den Mac20,2'e nasıl geçerim? Sacece OpenCore'dan config dosyamı açıp platforminfo > SMBIOS sekmesinden alttaki açılır menüde yer alan modeller arasından seçip dosyayı kaydetmem yeterli mi?

Ek olarak sizce Mac20,2'den daha iyi bir seçenek var mı? Bu tarzda bir işlem sistemimde bir sorun veya dez avantaj oluşturur mu? Bir kaç yerde AMD işlemci ve GPU'ların her SMBIOS'ta düzgün çalışmadığını okumuştum zamanında.

Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sacece OpenCore'dan config dosyamı açıp platforminfo > SMBIOS sekmesinden alttaki açılır menüde yer alan modeller arasından seçip dosyayı kaydetmem yeterli mi?
OpenCore Configurator ile bunu yapmanız yeterli olur. Eğer kaydetmezse sağ üstten Add config.plist gibi bir seçenek olması lazım, onu işaretleyip denersiniz.

OpenCore Configurator ile bunu yapmanız yeterli olur. Eğer kaydetmezse sağ üstten Add config.plist gibi bir seçenek olması lazım, onu işaretleyip denersiniz.
Seri numara vs değiştiğinde problem olabiliyormuş. Bu kısımla alakalı bir bilginiz var mı?

Olabilir, deneyip görmeniz lazım.
Apple mail adresinin banlanmasına kadar gidebiliyormuş sanırım bu durum. Yıllardır kullandığım Apple mail adresim aktif sistemde, bu yüzden riske atmayıp tam olarak bilen birinin yönlendirmesini bekleyeceğim sanırım. Teşekkürler yanıtlarınız için.

Varsa konuyla alakalı net bilgiye sahip arkadaşlar bu seri numarası ve ban durumundan korunarak nasıl yapabilirim beni yönlendirebilirlerse sevinirim.

Ben 15 kez SMBIOS değiştirmişimdir, şu ana kadar bir şey olmadı. Olanı da görmedim, tabii size kalmış.

Bir de sizin yavaş çalışma durumunu tam anlayamadım, uygulamalar yavaş mı açılıyor? Kasıyor mu?

Uygulamalar yavaş açılıyor, ayrıca misal bir sosyal platformda bir fotoğraf paylaşacağım zaman tıkladığımda finder penceresi açılıyorya oradan görsel seçerken dosya yolları çok geç alılıyor aynı şekilde içi görsel dolu klasöre tıklayınca baya uzun sürede görseller ve klasör açılıyor. Bir süre sonra bunu normal finderda da yapmaya başlıyor. Yani harddiskler yavaşlıyor. Direk kasma gibi bir durum yok ama bilgisayarın kendisi akıcı şekilde çalışmaya devam ediyor. Tüm bu sorunlar bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. Ek olarak acaba harddisklerde mi sorun var dedim ama aynı harddiskler Windows tarafında olması gerektiği gibi çalışıyor uzun süre sonrada.

Tüm bunlar olurken boşta RAM mevcut, RAM sorunu yok yani. Ayrıca işlemci kullanımıda çok düşük cihazımda genelde bir çok pencere açık olsa bile maksimum %10 civarında oluyor. Şu anda 3 tarayıcı açık %3-4 aralığında geziyor.

Son düzenleme:
Güç yönetimi ile ilgili olabilir diye düşündüm, bu rehbere bakabilirsiniz.

Bunların tümünü uyguladık hatta başka bir forumda ki deneyimli bir üyeden özel destek aldım bununla alakalı. Uyku sorunlarına kadar tek tek çözmüştü. Şu anda aynı EFI'nin OC ve kextlerinin güncellenmiş hallerini kullanıyorum. Tabi bu sorun bu OC ve kext güncellemesinden öncede vardı zaten güncelleme yapmamın temel sebebi belki güncelleme ile çözülür diyeydi. Güç yönetiminde bir sorunum yok diye düşünüyorum, AMD Power Gadget aktif.

Hocam o zaman mantıklı bir sebep kalmıyor, tek önerebileceğim Big Sur denemeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…