Merhabalar
Öncelikle bastan belirteyim lokasyonum Almanya ve kisa zaman önce internet saglayicimi degistirdigimi belirteyim. 5 senedir Vodafone kablolu internetini kullaniyordum 1 Gbit indirme ve 50 Mbit yükleme taahhüdü veriyordu ve bunu sagliyordu. Cok nadir durumlarda 900 mbit'e düsüyordu yani internetim.
Yakin zamanda mahallemize fiber altyapi dösenince deneyimlemek icin Deutsche Telekom servis saglayicisinin 500 mBit download 100 mBit upload vaat eden fiber hattina gectim ve fiber router olan Fritzbox 5590'i aldim. (Fritzbox Almanyada cok ünlü ve kaliteli bir router markasidir...)
Speedtest gibi platformlardan test yaptigim zaman ping haric pek bir degisiklik görmedim. Kablolu internetimde ortalama ping 20-25 arasindayken fiber internette 4-5 arasi ping aliyorum. Yani özet olarak böyle. Anlik internet hizim
burada mesela.
Sasirdigim sey ise fiber internette hizimin yariya düsmesine ragmen sayfalar kablolu internetime nazaran cok daha hizli aciliyor, videolar acayip hizli, bir sey indirmek isteyince indirmenin baslamasiyla bitmesi hemen hemen ayni anda oluyor keza oyunlar vs. her sey cok daha hizli.
Bunun sebebi ne olaki? Bunu bir konusalim
Teknik bir sorun vs. yasamadigim icin konuyu buraya actim, yanlis yerdeyse yetklili arkadaslarin konuyu tasimasini talep ediyorum.
Sevgiler