Yavaş yerel ağ dosya transfer hızı problemi

tlgozarslan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 4 gündür bu sorunla uğraşıyorum bir çözüm bulamadım. TP-Link VR2100 modemim var.

Sorun: 1 gigabit port ve kablolarım olmasına rağmen yerel ağda dosya transferi ve gezinti hızlarım çok düşük. Modemde USB 3.0 girişi mevcut. Bir adet USB 3.0 HDD takılı. Fakat kablolu ve kablosuz bağlanıyorum çok yavaş çalışıyor. Yalnızca modeme bağlı HDD'ye değil, yerel ağdaki kablolu/kablosuz başka cihazlara erişirken de aynı yavaşlık söz konusu.

Evimde bir adet powerline var. Ethernet ile bağlıyım powerline'a. Bu şekilde hızım resimdeki gibi:

Bilgisayardan powerline'a giden kablo CAT6. Modeme bağlı powerline da CAT6.

Sorunun powerline'dan kaynaklandığını düşünüp powerline'ı aradan çıkarıp yalnızca modeme kablo ile bağlandım. Ve modeme HDD'yi bağladım. Bu şekilde yaptığımda hızım bu:

Sorunun kablodan kaynaklandığını düşünüp farklı kablolar denedim sonuç değişmedi.(CAT5E/CAT6)

HDD'yi direkt olarak bilgisayara bağladığımda aktarım hızı bu kadar:

Bilgisayardaki LAN modelim: Realtek® RTL8111H

En son sürüm sürücü yüklü ve kaldırıp tekrar kurmama rağmen sorun düzelmedi. Başka sürümler de denedim.

Bağlantı hızıma baktığımda 1000 mbps alabiliyorum.

Forumlardan öğrendiğim kadarıyla birçok kişi için çözüm yolu olan şu komutları denedim ancak işe yaramadı.

Kod:
netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
Kod:
netsh int tcp set heuristics disabled

Aygıt yöneticisinden enerji tasarrufuyla ilgili her türlü ayarı devre dışı bıraktım yine sonuç değişmedi.
  • IPv4 Checksum Offload
  • Large Receive Offload
  • Large Send Offload
  • TCP Checksum Offload

Aygıt yöneticisindeki bu ayarları da devre dışı bıraktım çünkü sorun çıkarabiliyormuş. Çoğu insanda da işe yaramış ama bende işe yaramadı. Sonra tüm ayarları devre dışı bırakıp denedim yine olmadı.

Speed & Duplex Ayarım bu şekilde:

Ek: Evdeki laptopla kablosuz(5 Ghz) bağlantıyla bile dosya transfer hızım 10 MB/s ancak yine yeterli değil. Onda da bağlantı hızım 866 mbps olarak gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…