Yavaş yerel ağ dosya transfer hızı

Mçınar

Kilopat
Elimde CAT6 kablosu ile 16 GB oyun dosyası paylaşımı yapmaya çalışıyorum, iki cihaz lan portu ile birbirini görüyor ama aktarım hızı neden bu kadar düşük anlamadım. Önerilerinizi bekliyorum,

diğer bilg. ise tam tersini yazdım.
Ekran Alıntısı.PNG
1.PNG

2222222222.PNG

Son düzenleme:
Cihazlarınızın portları giga port mu? Arada Switch varsa giga Switch mi? Her iki cihazında network donanımları ve bununla alakalı Windows updatleri eksiksiz yapıldı mı? "Donanım ve Bağlantı Özelliklerini Görüntüle" kısmından "Bağlantı hızı (Alınan/verilen)" 1000 Mbps gözüküyor mu?

Cihazlarınızın portları giga port mu? Arada Switch varsa giga Switch mi? Her iki cihazında network donanımları ve bununla alakalı Windows updatleri eksiksiz yapıldı mı? "donanım ve bağlantı özelliklerini görüntüle" kısmından "bağlantı hızı (Alınan/verilen)" 1000 Mbps gözüküyor mu?

555.PNG

Hocam özellikler kısmında da 1000 Mbps yazıyor neden bu kadar yavaş anlamadım?
Cihazımın giga port olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    13,1 KB · Görüntüleme: 135
  • 1.PNG
    1.PNG
    13,1 KB · Görüntüleme: 276
Son düzenleme:
Alınan verilen hızın 1000MBPS gözüktüğü için cihazın portu da giga porttur büyük ihtimal. Tüm cihazların giga port olduğuna eminsen(iki makinada), kablodan da şüphen yoksa birde network kartının driverını güncelliğini kontrol et ardından Windows Update de manuel olarak kurulması gereken network le alakalı güncellemeler mevcut olabilir varsa bir de onları kontrol et. Her iki cihaznın anakart portlarının giga olduğundan emin olmak için marka modellerini internette aratıp teknik özelliklerine bir bak. Arada Switch kullanıyorsan giga portlumu emin ol ya da Switch ayarlarında portlara limit atanmış mı bir kontrol et.

Bu arada cihazlarındaki aygıt yöneticisine gidip network aygının ayarlarıdan gönderdiğim resimdeki ayarı bir kontrol et.

Dosya Ekleri

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    286,6 KB · Görüntüleme: 359
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı