Yavaşlayan R5 4600H bilgisayara Windows 10 temiz kurulum yapılmalı mıdır?

Atomix0

Attopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
Ryzen 5 4600H
Arkadaşlar selam, ben yaklaşık 2 ay önce bir gaming laptop aldım. Laptop Windows 10'du ben de daha güncel olması açısından Windows 11'e yükselttim ve bir sorun çıkmadı ama ben eski dosyaların gitmesi için bilgisayara format attım (1. format) ama formattan sonra Windows 11 düzgün çalışmamaya başladı. Ben de Windows 10'a geri döndüm (2. format) ,sonra bir baktım ki tüm driverlar gitmiş, ben de internetten araştırdım ve DriverPack Solution isimli programla sürücüleri indirmeyi denedim. Sonra o programda saçma sapan uygulamalar ve programlar kurunca tekrar format attım (3. format), sonra driverları kendim kurdum fakat bilgisayarım yavaşladı. Sizce USB ile Windows 10 temiz kurulum yapsam bilgisayarım eski performansına döner mi? SSD sağlığım %100 olarak gözüküyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulumu bu videodan yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format dediğin sıfırlama değilse bence gerek yok sonuçta DriverPack'den sonra 1 kere format atmışsın ama disk sağlığın normal, içinde kalmasın diye 1 kere daha temiz kurulum yap ve Driverpack gibi programlar kullanmadan, tertemiz kullan Windows'u.

Format dediğin sıfırlama değilse bence gerek yok sonuçta DriverPack'den sonra 1 kere format atmışsın ama disk sağlığın normal, içinde kalmasın diye 1 kere daha temiz kurulum yap ve Driverpack gibi programlar kullanmadan, tertemiz kullan Windows'u.
Sıfırlamadan kastınız nedir hocam. Ben shifte basılı tutarak yeniden başlata bastım sonrasında sorun gidere bastım oradan bu bilgisayarı sıfırlaya bastım sonrasında herşeyi kaldır ve en son yerel yeniden yüklemeye bastım. Yani format atmış olmuyormuyum?

Sıfırlamadan kastınız nedir hocam? Ben Shift'e basılı tutarak yeniden başlata bastım sonrasında sorun gidere bastım oradan bu bilgisayarı sıfırlaya bastım sonrasında her şeyi kaldır ve en son yerel yeniden yüklemeye bastım. Yani format atmış olmuyor muyum?

Hayır, sizin yaptığınız sıfırlama. Sıfırlama işlemi, Windows'u USB ile temiz kurulum yapmaktan farklıdır. Sıfırlama yapmanı önermem, muhtemelen o yüzden düşük performans. İyice Windows ağırlaşabiliyor sıfırlama yapınca.

Hayır, sizin yaptığınız sıfırlama. Sıfırlama işlemi, Windows'u USB ile temiz kurulum yapmaktan farklıdır. Sıfırlama yapmanı önermem, muhtemelen o yüzden düşük performans. İyice Windows ağırlaşabiliyor sıfırlama yapınca.
O zaman temiz kurulum yapınca düzelir değilmi?

O zaman temiz kurulum yapınca düzelir değil mi?

Yani, garanti veremem ama daha temiz olur. Muhtemelen biraz daha hızlanır, daha temiz olur. Kalıntı kalmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı