Başlıkta da söylediğim gibi arka bahçede beslediğim gerçi 3-4 gündür besliyorum tabiri caizse vahşi kediler var. İnsanlara asla yaklaşmıyorlar. Bir tanesi beni fena bir şekilde ısırdı yani dişi bayağı bir içeri girdi ve pitbull gibi salladı. Gittim elimi kükürtlü sabunla iyice kanata kanata foşur foşur yıkadım. Bir şey olur mu bilmiyorum. Sağlık ocağına gittim acil kuduz aşısı olman lazım dedi önlem amaçlı ama bugün gitme şansım yok. Yarın gitsem bir problem çıkar mı sizce?
Uyarı: Bu makalede yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel bir sağlık hizmeti sağlayıcısının tavsiyesinin yerine asla geçmez. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, kesinlikle bir doktora veya yetkili bir uzmana başvurun. Bu makale, teşhis, tedavi...
Uyarı: Bu makalede yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel bir sağlık hizmeti sağlayıcısının tavsiyesinin yerine asla geçmez. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, kesinlikle bir doktora veya yetkili bir uzmana başvurun. Bu makale, teşhis, tedavi...
www.technopat.net
Eger durduk yere saldirdiysa, bu kuduz ihtimalini artirabilir.
Kuduz hayvanlarda genelde salya akması olur su içmezler zayıf düşmüş olurlar. Ama sen önce bir sağlık kuruluşuna git devlet hastanelerinin hepsi yapıyor neredeyse. 2 gün içerisinde gitmeye çalış ben 3. günde gittim diye azar yedim şakaya alınmaz bu iş. 1-2 hafta içerisinde toplam 4 doz oluyorsun 6 ay koruma sağlıyor. Aşıyı olduktan sonra da kediyi gözlemlemeye devam et eğer kuduzsa topluca yakalanmaları gerek. Geçmiş olsun.