Yavru kedilere kedi kumu önerisi

pepsiseverim

Centipat
Arkadaşlar, yakın zaman sonra evime 2 tane 2 aylık minnoş geliyor. Ben de kedi kumu bakıyorum da bu işte bayağı bir çeşit var. Öncelikle kediler ilk hafta benim odamda kalacaklar, tuvaletleri de dahil olmak üzere, o yüzden koku ve toz yapmaması aşırı önemli. Bir de 700-800 TL'yi aşmazsa sevinirim önereceğiniz kum markası. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki kedimde de "Proline Sabun Kokulu" kullanıyorum.
Toz bir çok marka yapıyor ama en az yapan bu kullandıklarım arasında.

Benim 3 tane kedim var. Biraz absürt olacak ama biz kedi kumu kullanmıyoruz. Hem çok koku oluyor hem de masraflı oluyor. Onun yerine kalın talaş kullanıyoruz hem koku yapmıyor hem de masrafsız. Marangozlardan rica ederseniz çuval ile verirler.

Her iki kedimde de "proline sabun kokulu" kullanıyorum.
Toz birçok marka yapıyor ama en az yapan bu kullandıklarım arasında.

Hocam araştırdığımda aktif karbon kumlar kokulu kumlardan daha iyi koku hapsediyor diye gördüm. Bir de yavrular kokuyu sevmezse sorun olmaz mı ne diyosunuz?

Çok değişik bir yöntemmiş hocam bir ara denenebilir ama ilk başlarda risk almak istemiyorum.

Bizde yavruyken kum kullanıyorduk da hocam gerçekten çok pis kokuyor. Kedi tuvaletini odanızda tutmanızı önermem.

Cam açık olacak malum yaz geldi bir de sineklik vs taktırmam lazım zemin katta olduğum için.

Şu an düşünmeniz gereken bir durum değil ama kedi büyüyünce 1.5 yaşına falan gelince kaslanınca yani sineklikleri acabiliyorlar bu arada bilginiz olsun yine de epey is görüyor.

Bu arada konunuza gelecek olursak hemen hemen her kum toz da yapar koku da kaliteli kumlar bunları biraz daha iyi maskelesede günlük veya 2 günde bir kum degistirmediginizde koku illaki belli olacaktır kum seçiminde Uber super bir şey almanıza gerek yok sadece çok dandik olanlardan uzak durun bazı kumlar moloz gibi dökerken bile tozlar havada uçuşuyor şu anda kullandığım kum dream catin kumu genel olarak iyi bir kalitesi var ama dediğim gibi adı az belli olan bir kum alsanız hepsinden alacağınız verim aynı olur aşağı yukarı.

Son düzenleme:
Hocam o yaşlara gelirse pencere demirlerine şu kare teller oluyor ya onlardan çekerim diye düşünüyorum. Kum konusunda da dediğiniz olabilir günlük temizlerim ben yüksek ihtimalle bir de elimden geldiğince yüksek puanlı ürünler tercih etmeye çalışıyorum.
Edit: Peki sinekliği yırtmaları gibi bir durum olur mu acaba? Ya da sineklik yerine uygulanabilecek bir öneriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…